Atlantic Rally for Cruisers

Dagene går sin gang i LUFELIA

Dagene går sin gang i LUFELIA

Publisert Sist oppdatert

LUFELIA har dessuten fått en ny oppgave i den pågående ARC-seilasen, takket være oppskriftsmessig montering av kortbølge-radioen om bord. LUFELIA er den båten som høres best, og de av båtene som ikke har kommunikasjonsutstyr som rekker til land for å kunne rapportere sine daglige posisjoner, må nå melde dem til LUFELIA, som så bringer dem videre.

Her er dagens rapport fra Erik Toftenes om mannskapet hans:

Dagene begynner å løpe fort nå, livet om bord er blitt rutine. Erik har morgenvvakten fra kl 06 til 08 med soloppgang. De andre våkner i 8–9-tiden og tar seg frokost selv, om vi ikke lager egg og bacon eller omelett, da, og spiser i cockpiten.

Kl. 12 er det radiorapportering på kortbølgen med posisjoner og værmelding. Alle deltagerne må daglig melde inn sin kl. 12.00-posisjon, enten som e-post per satelitt til regattakontoret i Cowes i England, eller til «net controller» som er en av båtene som fungerer som bindeledd for dem som kun har kortbølgeradio og ikke satelittlefon.

Vår ICOM sender og mottar veldig godt, og vi som ligger i fremre del av feltet må ofte bistå som relé for båtene i dette området som ikke får forbindelse med net controller. Det hender vi må lese værmeldingen også.

Etter radiorapporteringen er det formiddagslur for noen, noe småarbeider på båten og litt lesing, før det er middag i 17-tiden.

Halv syv er det mørkt igjen, og da er det greit med ny middagslur – eller legge seg tidlig før nattevakten. Vi går 2-timers vakter fra kl. 20.00 og 3-timers fra

kl. 08.00 på dagen. På dagtid håndstyrer vi for det meste. Det gir roligere gange for båten og litt bedre fart, og det er ganske herlig når sjøen er stor og farten er god.

På dagtid skifter vi seil etter vindendringene (spinnaker/gennaker/genua 1) og tar et rev ut og inn. Om natten kjører vi litt defensivt for å slippe reving/seilskift i market. Det betyr stort sett storseil og spridd genua på lens.

Været lørdag var strålende, søndag overskyet og noen regnsrypp nå og da, i natt også skyet og sydvestlig vind 5–9 m/sek. En front skal gi oss lett, sydlig vind i dag, så da skal vi sjekke det øvre rorlageret som har gitt en del mistenkelige ulyder den siste tiden.