Expressene fosser fremover

Nå kan også du bli Express-seiler

Nå kan også du bli Express-seiler

Den gode oppslutningen om Express-NM har gitt klasseklubben mersmak. Nå kan du bli Express-seiler – uten at det koster deg noe.

Klubben har sendt ut denne pressemeldingen:

Expressklubben er en av Norges desidert mest aktive klasseklubber – og mer aktivitet skal det bli. Nå stiller Oslo Seilforening en regattaklar Express til disposisjon for ivrige lag, og hvis det blir mange, har de midler til å skaffe en båt til.

 

Trygve Leergaard og mannskapet på NOR 236, HVERGANG, Kristoffer Sangvik-Jebsen, Esben Keim og Stein Broch Olsen er nybakte norgesmesterere i klassen. De er fulle av lovord om både klassen og mesterskapet under Moss Raymarine Race.

 

– Moss Seilforening leverte et godt og stramt arrangement med rette og fine baner. Alle jeg snakket med var veldig imponert over både det sportslige arrangementet og det sosiale rundt, sier Leergaard.

 

De fire har seilt sammen siden 1998 og i år stilte de med ny båt.

 

– Vi er fire eiere som har kjempet mot dette lenge. De siste årene har vi gått spesialisert oss mer om bord, og nytt av året var at vi har overlatt litt av taktikkerrollen til fordekket. Han skal likevel ha hodet ut av båten og det fungerte bra. Dette var en stor lagseier for oss, sier Leergaard.

 

Han kan ikke få fullrost miljøet i Express klassen nok. Hver tirsdag er det 10-15 Expresser som samles til regatta i regi av Oslo Seilforening. I år har de dessuten hatt Bjørn Mørland Pedersen til å legge baner, filme og komme med tips og kommentarer.

 

–  Vi har et unikt og veldig motiverende miljø, sier Tryge Leergaard.

 

Nå har klubben planer om å få miljøet til å vokse enda mer. Oslo Seilforening er sentral i dette, og i de leter nå etter et eller flere lag som skal få nyte godt av en regattaklar Express med driftsbudsjett, båtplass og opplagsplass.

 

– Express er en viktig del av satsningen til Oslo Seilforening, og derfor har vi bestemt oss for å kjøpe en Express som vi skal låne ut. Hvis det er nok lag som melder seg, har vi også midler til å kjøpe en Express til neste år, sier Esben Keim, sekretær i Oslo Seilforening, og medeier i NOR 236.

 

Mathias R. Friis, leder i Express-klubben, er veldig fornøyd med tiltaket.

 

– Med 33 båter på startstreken i NM er vi vel den mest aktive klasseklubben i Norge – og mer skal det bli. Vi har planer om å få med enda flere av båtene i Indre Oslofjord til regatta på kveldstid en gang i uken. I tillegg vurderer vi å utvide det vellykkede opplegget med Bjørn Mørland Pedersen til å være to båter på fjorden med både filming, kommentarer på banen, samt direkte dømming under seilingen, sier Friis.