Norsk VM-sølv i Melges 24

Day 5

– Dette er toppen av det jeg har gjort

Kristian Nergaard & Co har tatt VM-sølv i Melges 24. Men det ble noen nervepirrende timer i dag.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er helt vanvittig. Helt fantastisk, er det. Vi er kjempeglade, sier Kristian Nergaard til SEILmagasinet nå i kveld.

– Jeg har drevet med seiling i så mange, mange år, i så mange, mange ulike klasser. Men dette er toppen. Denne medaljen setter jeg høyest, fortsetter han.

Og det kommer fra en seiler som har en lang rekke topplasseringer bak seg – blant annet fjorårets VM-gull i 5.5mR.

SPENNING. I går lå BAGHDAD, som består av Kristian Nergaard, Sigurd Hekk Paulsen, amerikaneren Harry Melges III og svensken Johan Barne på en andreplass i VM. Det var selvfølgelig også utgangspunktet for dagen i dag, men lite vind, regnbyger og dårlige regattaforhold gjorde dagen i dag nervepirrende.

Til slutt ble det startet en seilas, hvor BAGHDAD rundet som båt nummer 53 på toppmerket. Da var ikke stemningen like god om bord.

– Da var det litt ampert om bord, ja, sier Nergaard.

– Men da vi fikk beskjeden at seilasen ble kansellert, gikk stemningen betydelig opp. Vi hadde sølv i VM, fortsetter han.

Dermed ble det 10 tellende race i Melges 24-VM 2010.

– Dette er den medaljen jeg setter høyest. Det er et nærmest «uslåelig» nivå vi seiler på. Her der det kanoner på kanoner som er med så det er helt fantastisk, forteller en svært fornøyd Nergaard.

– I tillegg er det kjempegøy med den gode innstillingen vi har blant de norske seilerne. Det gir mye spirit også innad i laget, mener han.

– Og kjempegøy at STORM tok en respektabel 9. plass. Og seier i Corinthian Cup. Det er moro.

UKA. UKAUKA vant VM overlegent – 32 poeng foran BAGHDAD. Italieneren Lorenzo Bressani står i spissen på et helprofft seillag som vet hva de driver med.

– De er flinke. De er proffe. Og så bruker de 3-400 000 euro i året bare på Melges 24-satsningen. I tillegg kjører de på med Melges 32. Så de er det beste av det beste, sier Nergaard.

FREMTIDEN. Kristian Nergaard har mange båtklasser i blodet og det blir helt sikkert ikke siste gang vi ser Nergaard på pallen. Men til spørsmålet om deltagelse i EM i Melges 24 i Haugesund 2011, drar han på svaret.

– Det er langt frem. Jeg må tenke litt på hva jeg skal gjøre. Først nå er det Gullpokalen og VM på Gardasjøen i 5.5mR sammen med Petter Mørland Pedersen og Peer Moberg som gjelder.

– Jeg har egentlig lyst til å være med på alt, men... avslutter den ferske sølvmedaljevinneren i Melges 24, Kristian Nergaard, til SEILmagasinet.

Endelig resultat VM Melges 24, Tallinn 2010:

1) UKAUKA Racing, Lorenzo Bressani,  ITA, 30 p

2) Baghdad, Kristian Nergaard, NOR, 62 p

3) Hurricane - Murphy & NYE, Alberto Bolzan, ITA, 67 p

4) Blu Moon, Flavio Favini, SUI, 81 p

5) Audi, Riccardo Simoneschi, ITA, 94 p

6) Gullisara, Carlo Fracassoli, ITA, 97 p

7) Saetta, Niccolò Bianchi, ITA, 102 p

8) Altea, Andrea Racchelli, ITA , 132 p

9) Storm Capital Sail Racing, Peder Jahre, NOR, 136 p

10) PoiZon Rouge, Jean-Marc Monnard, FRA, 144 p

16) Full Medal Jacket, Eivind Melleby, NOR, 171 p

29) Blow, Peder Nergaard, NOR, 284 p

38) Ungen, Magnus Godaker, NOR, 331 p

51) Party Girl, Jens Altern Wathne, NOR, 407 p

68) Marella V, Nils Nordenström, NOR, 530 p

Det stillte 79 båter under VM

Hele listen finner du her.