Atlantic Rally for Cruisers 2011

"Ville" seilreise-tips

"Ville" seilreise-tips

Les ARC-båten FRI FLYTs "ville" anbefalinger for å krydre langturen med eksklusive øybesøk.

Publisert Sist oppdatert

ERFARING TELLER. Inntrykket er at familien Solem har turseiling "i blodet".

- Vi har seilt siden år 2000 og har krysset Nordsjøen en gang. Så opplevde vi "verdens vakreste kyst" fra hjemmet i Nordmøre og nordover til Polarsirkelen, forteller de.

Kanskje den erfaringen har gitt dem mot til å besøke steder som en del andre seilere ikke hadde turt å besøke på grunn av vanskelige ankringsforhold.

ISLES OF SCILLY. På vei nedover fra Irskesjøen var de innom Isles of Scilly, som er kjente naturperler.

- Buktene der - som for øvrig er utstyrt med bøyer - er ikke beskyttet for alle vinder, sier Ingvar.

Med andre ord må du gamble litt og om nødveding gi slipp på komforten - kanskje være klar til å forflytte deg i tilfelle vinden dreier eller øker - for å oppleve et naturparadis. Det gjorde FRI-FLYT og det gikk bra.

Se for øvrig familiens blogg for mer infrmasjon om Scilly.

Isles of Scilly på Wikipedia.

 

- Det var ikke vanskelig å forstå hvor man skal gå i det vulkanske månelandskapet. Stiene var tydelig markert med steiner på kantene og vi rørte absolutt ingenting, vi bare observerte de små plantene og nøt synet av det spesielle landskapet.

- Våre menn fikk til slutt ikke være med på turen fordi vaktene oppdaget at vi hadde gått i land uten dem, de løp etter oss for å stoppe oss og var nokså irritert. Så vi to jenter ble de eneste privilegerte som opplevde dette naturparadiset - alene!

- Vaktene var opptatt med å ta imot proviantering den dagen og kunne egentlig ikke ta seg av oss turister, poengterer Ingvar.