Pelle P Bergen Singlehanded

Suksess for mannskapsløs regatta

Suksess for mannskapsløs regatta

Du trenger ikke mannskap for å delta i Pelle P Bergen Singlehanded.

Publisert Sist oppdatert

– Spør du tur&hav-seilere om hvorfor de ikke seiler regatta, er gjenganger-svaret at det er vanskelig å få tak i mannskap. Pelle P Bergen Singlehanded er i så fall et knalltilbud til alle dem, sier Jan Hjellestad, som er leder i T&H Utvalget i Bergens Seilforening.

KOMET-REGATTA. Pelle P Bergen Singlehanded er landets største soloseilas. Regattaen har skutt frem som en komet i det norske regatta-landskapet – stikk i strid med utviklingen for øvrig i norsk seilsport. I fjor deltok rekordmange deltagere – hele 60 seilere.

– Det har vært en fantastisk entusiasme rundt denne regattaen siden den ble lansert i 2010. Dette er en regatta som de aller fleste mestrer fint, sier Hjellestad.

Ved å tilpasse spinnakerheisingen etter forholdene eller melde seg på uten spinnaker, så mener han seilasen vil kunne bli en kjempeflott opplevelse for de fleste.

– I denne regattaen er det kun deg og båten i kamp med konkurrentene og naturkreftene, sier han videre.

8. AUGUST KAN DU VINNE. Påmeldingen til regattaen åpner 8. august klokka 08:00, og de 20 første påmeldte båtene vil konkurrere om 20 Pelle P-produkter. Dessuten vil alle deltagere som deltar for tredje gang få en poloskjorte med påskriften: «Jeg seiler alene, for 3.år på rad», lover arangøren.

Påmeldingen finner du her på seilmagasinet.no når den åpner.

BANEN TILPASSES FORHOLDENE. Løpsalternativene, som er flere, går i Korsfjorden, Bjørnefjorden og i området utenfor Marsteinen fyr. De to gangene regattaen har vært arrangert, har man valgt å seile løpet «Vest i havet» med innlagt havseilas utenfor Marsteinen fyr.

– Blir forholdene røffe, legges løpet til Korsfjorden- og  Bjørnefjorden-området, sier Hjellestad.

 

STOR FREMGANG. T&H-aktivitetene i Bergens Seilforening har tatt seg betydelig opp de siste årene, og i en pressemelding forklarer Jan Hjellestad noe av grunnen til dette:

– Regattaene våre for tur &hav har økt markant i deltagelse de siste årene, etter at vi for fire-fem år siden begynte å skjerpe oss på arrangørsiden. Vi innså at det er konkurranse om seilernes gunst, og at vi måtte bli bedre på mange områder – blant annet ved å lage bedre arrangementer og bli  bedre på markedsføring av arrangementene. Redaktøren i SEILmagasinet, Morten Jensen, ble blant andre tiltak  brakt over fjellet, og han ga oss mange nyttige tips på et medlemsmøte vi hadde for noen år siden.. 

– Vi tror seilerne har lagt merke til dette, og slutter nå godt opp om våre aktiviteter. For noen år siden deltok det 5–7 båter i våre egne klubbregattaer.  Nå er vi den største klassen, og vi er jevnt og trutt ca. 20 BS-båter i T&H-klassen på Raunefjorden annenhver tirsdag, avslutter T&H-lederen i Bergens Seilforening.