Flere enn noensinne

Deltagerrekord i singlehanded-regatta

Deltagerrekord i singlehanded-regatta

Morgendagens singlehanded-regatta i Bergen blir den største som noensinne er arrangert i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne i Bergen-området har funnet sin felles, store utfordring; de vil seile mot hverandre – alene – i tur og havseilere. Imponerende 60 båter og seilere stilte til start i 2011 – i år er det enda flere: 62 seilere!

INGEN OVER. Større singlehandedregatta enn hva Pelle P Bergen Singlehanded fremstår som i år, er det aldri blitt arrangert i Norge før. Heller ikke i Norden, så vidt vites.

37 seilere har valgt å seile med spinnaker, 24 synes det er greit å slippe den ekstra utfordringen, mens én seiler har valgt turklassen.

To av deltagerne er kvinner – Anne Raangs fra Askøy og Nina Charlotte Rosenlund fra Ran – og 10 seilere er ranket blant landets 50 beste shorthandedseilere. Disse vil naturlig nok også utgjøre de fremste favorittene. Og for å ta dem ved navns nevnelse, er det:

(4) Karl Otto Book, Bergen (Wasa 55)

(5) Jørun Fjøsne, Stord (Elan 37)

(19) Bernt Svendsen, Askøy (Grand Soleil 45)

(20) Harald Matland, Nordhordland (Express)

(22) Pål Holst, Bergen (Elan 37)

(24) Finn Espeseth, Askøy (Maxi 1050)

(35) Petter Ankjær-Jensen, Ran (Hanse 320)

(36) Nina Charlotte Rosenlund, Ran (Express)

(40) Roy Nilsen, Stord (Sun Odyssey 40.3)

(47) Jan Vidar Nordstrand, Nordhordland (First 34.7)

Komplett deltagerliste i Pelle P Bergen Singlehanded.

STØRST OG MINST. De minste båtene som deltar vil være Bavaria 31, Albin Cumulus og Expresser, mens båtene med høyest LYS-tall vil være av typene Grand Soleil 45 (1,34), First 47.7 (1,34) og to First 44.7 med ulikt LYS-tall – 1,36 og 1,37.

Reaggastart er lørdag og værmeldingen vil avgjøre hvilket løp seilerne får. Det er en rekke alternativer med ulik banelengde.

Slik det ser ut sett med yr.no’s øyne, vil regattadagen fremstå med lett vind fra vest  og regn.

FÆRRE, MEN OGSÅ REKORD I ØST. Vestlendingene kan skilte med dobbelt så mange singlehandedseilere enn hva østlendingene til nå har på sin deltagerliste i «søster-regattaen» Zhik Skjæløy OneStar. 31 påmeldte båter er det i denne regattaen, men tallet i seg selv er deltagerrekord for OneStar-regattaen.

Zhik Skjæløy OneStar finner sted neste weekend og påmeldingsfristen har ikke løpt ut, så her kan det bli enda flere. Mens mange vestlendinger stiller i klassen uten spinnaker, er det foreløpig kun en båt påmeldt i denne klassen i OneStar.

Mange har med andre ord ikke benyttet denne litt enklere innfallsvinkelen til shorthandedseiling.

Deltagerliste i Zhik Skjæløy OneStar.