Slår nye rekorder

Blomstrende Express-sesong

Blomstrende Express-sesong

Det går mot en Express-sesong uten sidestykke.

Publisert Sist oppdatert

Brukte Expresser blir solgt bare timer etter at de blir annonsert, deltagerlistene fylles opp og i de største Express-miljøene; i Oslo og Bundefjorden, er det trangt om havneplassene.

– Ja, det er en utrolig økende interesse for Express-klassen, sier Morten Aagaard, selv Express-seiler.

– Det skjer mye positivt i klassen, sier han.

KLUBBKVELD. I kveld skal klasseklubben ha en samling for hele Østlandet i KNS’ lokaler på Dronningen. Der skal blant annet Kjell Arne Myrann fortelle om kong Harald og SIRA-lagets seiling i Express denne sesongen. Det er ingen tvil om at det at kongen har valgt å seile Express for å holde konkurranseinstiktet ved like før VM for 8 mR i Finland, er blitt varmt mottatt i Express-miljøet.

TRACKING I OSLO. At det har inspirert til deltagelse fra andre, er det liten tvil om. Oslo Seilforening venter rekorddeltagelse i sine tirsdagsregattaer, og foreningen har blant annet gått til innkjøp av tracking-enheter for at regattaene både skal kunne følges «live» og analyseres etterpå. Mellom 20 og 30 båter ventes på startlinjen hver uke.

På møtet i kveld vil også regjerende norgesmestre, HVERGANG-teamet med blant annet Trygve B. Leergaard, fortelle om deres vei frem til tre NM-gull, og Geir Victor Svendsen vil snakke om forberedelser og taktikk. Svendsen er ved siden av å seile Express, Norges kanskje fremste matc racer.

FORHÅNDSPÅMELDTE. Klassens NM går i år i Bergen, og der kan det allerede meldes om 12 forhåndspåmeldte båter. Til Hankø Race Week står det foreløpig 11 båter på listen. Klasseklubben håper på at over 25 vil finne veien til seilermetropolen i Østfold.

I 2012 kunne Express-klubben notere at hele 59 forskjellige båter fra 18 seilforeninger var med i rankingen for Østlandet. I Bundefjorden er detnå ca. 15 aktive lag, mens det i naboforeningen Oslo er 20. Også i Asker og Bærum snakkes det om at nye lag vil se dagens lys.

TRENINGSBÅT? – Vi lurer på om det er i ferd med å utvikle seg en trend om at storbåt-lag skaffer seg Express for å få trening i tette felt. Expressen kan med større felt (35 båter i NM 2012) og bemanning dekke de oppgaver man ofte får trent for lite av i storbåt. I Sverige er det flere lag som bruker Expressen til å få denne treningen, og i Norge ser vi lag som TECHNOVA, SAIL LOGIC og SIRA gjøre det, sier Morten Aagaard.