Ran Seilforening

Tradisjonsrik og frempå i 120 år

Tradisjonsrik og frempå i 120 år

En av Norges eldste seilforeninger runder 120 år i dag.

Publisert Sist oppdatert

Ran Seilforening – for ikke mange år siden Båtlaget Ran – er en gammel seilforening, men i dagens seilNorge er den likefullt en av de foreningene som er aller mest foroverlent. Ikke bare har de et av landets flotteste seilanlegg, de har også en aktiv jolle-avdeling og en målrettet satsing på entypeseiling.

Klubben ble stiftet 18. mars 1894 da åtte karer i tjueårene satt sammen i Reedsmuget 7 på Nordnes. De var eiere av de fire Oselverne med de urnorske navnene «Nornen», «Frigg», «Ulf» og «Tjalve», og båtlaget de stiftet ble like norrønt, Båtlaget Ran.

På foreningens nettside kan man lese mer fra foreningens lange historie. Der får man blant annet forklart at guden Ran hersket over havet sammen med havguden Ægir.

– Den gylne ringen i emblemet vårt er til ære for henne. Hun kunne bare blidgjøres med gull, og det var derfor sjøfolk i gamle dager gikk med gullring i øret, heter det.

Opprinnelig var RAN en ren Oselvar-klubb, men i dag er RAN et moderne idrettslag for både barn, ungdom og voksne med tilhold i Anglevik.

Les mer om Ran Seilforenings historie.

Lørdag avholder foreningen sin tradisjonsrike seilas Snøføyka, der det foreløpig er 30 båter påmeldt.