Norges Seilforbund

Tar langturdrømmen på alvor

Tar langturdrømmen på alvor

Norges Seilforbund satser på turseiling og inviterer til dugnad.

Publisert Sist oppdatert

Anført av den erfarne langturseiler-trioen Jan Fredrik Mack, Andreas Holo og Stefania R. Nilsen er Norges Seilforbund i ferd med å trekke igang en norsk portal og satsing på tur- og langturseiling.

MANGE SPØRSMÅL. – De som drømmer om seilturer har mange spørsmål og bruker mye energi på å finne frem. Enten man drømmer eller realiserer er det et betydelig sug etter informasjon og til tider hjelp. Seilforbundets satsing på tur og langtur vil aller først bli synlig i nye nettsider, heter det i et nyhetsbrev fra Norges Seilforbund.

SAVNER SENTRAL AKTØR. Forbundet ser behovet for en sentral aktør som kan samle og yte langturseilere den informasjonen og hjelpen de trenger, og alle de tre initiativtagerne har følt dette behovet på kroppen igjennom deres egne, tilbakelagte langturer. Både Mack og Holo har seilt rundt jorden, mens Stefania R. Nilsen tok et års permisjon for å realisere langturdrømmen.

– Mange av seilklubbene nedlegger mye arbeid for å forberede seilere på korte eller lange turer. På Facebook er gruppen ”Langturseilere” svært aktiv. Samtidig mangler Norge det nasjonale trykket som andre land kanaliserer gjennom bl.a. de danske «Langtursejlerne», den svenske «Kryssarklubben», «Cruising Association» i Storbritannia og «Seven Seas» i USA, heter det videre i meldingen ra NSF.

I Norge fins en formell sammenslutning for turseilere, Norsk Havseiler & Krysserklubb, men i motsetning til den svenske krysserklubbens tusenvis av medlemmer, er kun noen hundre tilsluttet NKH, som også opererer med opptakskrav for at man skal kunne bli medlem.

DUGNAD. Seilforbundet understreker at initiativet også er en invitasjon til en dugnad for saken.

– Når Seilforbundet nå drar i gang en satsing på turseiling er det ikke for å konkurrere med det som allerede finnes. Det er masser av stoff i seilpresse, i bøker, blogger og ikke minst på sosiale medier. Seilforbundets nettsider vil i hovedsak referere til det eksisterende, men supplere der dette er nødvendig fordi stoffet ikke finnes eller er utilgjengelig. Et ønske om å samarbeide med norsk seilpresse står sentralt.

Seilforbundets nye nettside er bebudet å skulle åpne om noen måneder.