Påskevind på vannet

Ellevill Laser-seiling i Moss

Ellevill Laser-seiling i Moss

Den som har vært i Moss så langt i påsken, har kunnet se spektakulær Laser-seiling.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare i påskefjellet det har blåst. Under påskesamlingen i Moss fikk 48 Laser-seilere virkelig vasket seg på åpningsdagen. Det blåste steady 15 m/sek og 18 i kastene, og det var solid med sjø. Det ga en brå start på sesongen for mange, og trener Peer Moberg fikk festet mange uforglemmelige øyeblikk på video-harddisken. At unnavindsseiling i Laser er en vanskelig øvelse, er filmen et tydelig vitnemål på.

FORMIDABEL VEKST. De 48 Laser-seilerne fordeler seg på 20 Laser 4.7-seilere, 23 i Laser Radial og fem seilere i Laser Standard.

– Hvis vi går to år tilbake var det bare 14 båter som deltok; syv i hver av klassene 4.7 og Radial, så Laser-klassen har hatt en formidabel vekst, sier Per Bakke i Moss Seilforening.

– Og den kommer ikke ut av intet. Sammen med Jan Steven Johannessen i Norges Seilforbund, Laser-klubben og en del seilforeninger har det vært en bevisst satsing på å samle jolleseilere om de tre Laser-klassene, sier han.

GODE TRENERE. – Vi kunne jo ikke bare sitte og se på at det var 14 båter som deltok i en landsdekkende treningsleir for jolleseilere, sier han.

Påskesamlingeni Moss avsluttes i 15. april, og seilerne har hatt et knipp svært kompetente trenere rundt seg: Frode Jørstad, Jan Steven Johannessen, Peer Moberg, Elin Samdal og Luka Radelic.