St. Hans i Vollen i Asker

Sommernatt ved sjøen gir oppmerksomhet

Sommernatt ved sjøen gir oppmerksomhet

Vollen i Asker håper TV2-sendingen fra St. Hans gir drahjelp til mer oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

I kveld skal TV2, Redningsseskapet og programleder Klaus Sonstad sette Vollen på kartet sammen med en rekke gjester på scenen og publikum på stranden. Man håper også at svært mange St. Hans-pyntete båter danner et bakteppe ute på sjøen mens sendingen pågår og bidra til å skape den rette midtsommersnatt-stemningen

KJENT HISTORIE. Entusiastene i Vollen mener stedet har mye å by på – og mer skal det bli. Miljøet i Vollen er godt kjent blant Asker-folk, og den maritime historien til stedet er noe mange båtfolk kjenner til. I Vollen hadde Johan Anker og Christian Jensen sitt berømte båtverft, som har frembrakt en rekke klassiske båter som den dag i dag får beundrende blikk.

I Vollen ble også polarskuta MAUD bygd, og denne helgen dro Jan Wanggaard, som er oppvokst i Blakstadbukta rett ved siden av, ut på sin ekspedisjon til Nordvestpassasjen og Cambridge Bay for å heve og bringe den sunkne skuta tilbake til Vollen. Og går alt etter planen, vil MAUD bli plassert i et opplyst glasshus ute på et oppbygd skjær i Vollen-bukta og bli til et MAUD-museum. Da vil Vollen få enda en attraksjon.

MUSEUM OG AKTIVT VEL. Tidligere i år åpnet et annet museum i Vollen, Oslofjordmuseet, som skal fortelle alle historiene om livet ved og på Oslofjorden. Fra før av ligger det også en stor marina der, og kyststien som går langs deler av Asker-kysten, går forbi Vollen.

Vollen har dessuten en rekke serveringssteder og et usedvanlig aktivt vel, der den tidligere redaktøren i magasinet «Fotografi», Knut Førsund, er en av drivkreftene. Vellet og entusiastene i lokalmiljøet har publisert mye av Vollens historie, og går man rundt i området, treffer man på skilt og opplysningstavler som forteller om stedet.

DESTINASJON VOLLEN. Siste skudd på aktivitetene i Vollen er det nystartet selskapet Destinasjon Vollen AS, hvis mål er å få enda flere til å oppdage Vollen og tilbudene stedet har å by på. Selskapet håper også på at flere næringsdrivende vil slå seg ned i Vollen.

– TV2-sendingen er en gylden anledning til å vise frem Vollen, og går dette bra har vi en intensjonsavtale om to nye år, sier Elisabeth Bye til Budstikka. Hun er daglig leder av det nye Destinasjon Vollen.

HÅPER PÅ GODT VÆR. Nå håper alle i Vollen på godt vær og ikke for mye sønnavind når TV2-sendingene går direkte på luften i kveld. Scenene som er bygd opp i Vollen ligger mot sør og blir det mye sønnavind, kan det bli urolig for den store flåten av fritidsbåter man håper vil komme til Vollen og bidra til festen og kulissene.

Værvarselet lyder på fint vær og lett vind, men med mulighet for litt ekstra fyrverkeri: Lyn og torden.