Vestfjordseilasen samler historie og fremtid

Vestfjordseilasen samler historie og fremtid

Årets Hovde Vestfjordseilas den 33. i rekken. Seilasen starter som vanlig i Nordskot i Steigen, og avsluttes i Kabelvåg i Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Det blir regattaklasser, flerskrogklasse, turklasser og klasser for tradisjonsbåter som tidligere.

TURKLASSENE SEILER ETTER SJØVEISREGLENE. Nytt fra og med i fjor er at også turklassene seiler etter sjøveisreglene, og må dermed føre nasjonalflagg under seilasen. Tidligere har dette kun omfattet tradisjonsbåtklassene. Dette betyr at turklassen slipper å betale startlisens til Norges seilforbund. Det betyr også at det ikke vil bli beregnet noen offisiell resultatliste fra turklassene, og at premiering skjer etter loddtrekning. Imidlertid vil alle båter få registrert sin faktiske seiltid, og turklassen er også med å kjemper om ”Det blå bånd” - raskeste båt over fjorden.

SKOTPEISINGEN. Fredag går "Skotpeisingen" av stabelen - regattaen for tradisjonsbåter.

 Deltagere på Hovde Vestfjordseilasen møtes så på Nordskot i Steigen fredag kveld for skippermøte, et fantastisk havrettsbord og pubfest for de som ønsker. Regattastart er lørdag morgen . Deltakerne krysser Vestfjorden til Kabelvåg på Austvågøy.

KLASSENE. Det seiles i fembøringsklasse, åttringsklasse, skøyteklasse, vikingeskipsklasse, flerskrogsklasse, turklasser og regattaklasser delt etter NOR Rating.

MARTNAD. I Kabelvåg møtes deltakerne med stor festivitas på Martnasdagene, på torget er det salgsboder, musikk, underholdning og stor stemning utover kvelden - inkludert premieutdeling for Hovde Vestfjordseilasen.

Hjemmesidene til Hovde Vestfjordseilasen.