For firbente

Ikke bare for mennesker…

Ikke bare for mennesker…

– Hunder bør også bruke flytevest i båt, mener forsikringsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Fokuset på bruk av flytevest rettes i dagens varme agurktid ikke kun mot sikkerhet for mennesker. Det svinser mang en hund på blanke dekk og smale dollbord, og det skal ikke store, uventede bevegelser om bord før glatte poter glipper taket.

LURT. Forsikringsselskapet If har derfor sendt ut en pressemelding med oppfordring om at også båtens firbente venner bør utstyres med flytevest.

– Selv om de fleste hunder klarer å svømme, er det likevel lurt å ta på flytevest til vanns, oppfordrer forsikringsselskapet If.

– Det er noe helt annet å falle i litt røff sjø enn å leke inne ved strandkanten på luftetur, sier dyrefaglig rådgiver Martine Fossem Nygaard i If.

KAN FÅ SJOKK. – I vannet kjøles også kroppen ned, og hvis hunden må være lenge i vannet, blir den utmattet. Noen er dessuten ikke så gode til å svømme særlig langt eller holde seg flytende lenge uten vest. Blir hunden grepet av panikk eller får sjokk, er flytevest uvurderlig, sier Nygaard.

– Å bruke noen hundrelapper på vest er en god investering i sikkerhet for hunden, sier rådgiveren.

HÅNDTAK VIKTIG. Forsikringsselskapet mener at utviklingen de siste årene er at flere og flere hundeeiere bruker vest på hunden til sjøs.

Det finnes flere typer vester i handelen. Det er viktig at vesten har et solid håndtak som hunden kan løftes om bord i båten igjen. Den bør også være behagelig å ha på for hunden, og ha god støtte for hode og nakke, slik at hodet holder seg over vannet, sies det i pressemeldingen.

RÅD OG TIPS. I SEILmagasinets sommernummer, som er i handelen nå, inneholder for øvrig en stor artikkel med tips og råd om det å ha hund om bord. Journalist Trond J. Hansen har intevjuet hunden Bilbo – en flatcoated retriever – om hvordan det er å være hund om bord i båt.