NM i Express

Slår alle rekorder

Slår alle rekorder

Aldri har det vært arrangert en regatta med flere Expresser før.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at Sverige i en årrekke har hatt en stor flåte av Expresser, vil det kommende norske og nordiske mesterskapet i Express fra 21. til 24. august i regi av Oslo Seilforening kunne oppvise det største Express-feltet noensinne. Per i dag er 105 båter påmeldt!

NY REKORD. Det svenske Express-mesterskapet i 1990 samlet 97 båter, og det har til nå vært rekorden, og stiller alle de påmeldte til start i Oslo, vil den rekorden bli behørig slått.

Av de 105 påmeldte lagene er det 16 svenske, 3 danske og 3 tyske. Det betyr at det tilsammen er 83 norske båter – og det i seg selv er oppsiktsvekkende.

123 BÅTER. Kikker man på NM-statistikkene, er NM i Optimist for gutter i 1980 i Tønsberg det mesterskapet med alle høyest deltagertall i en klasse siden NM-ene ble offisielle i 1970. 123 båter deltok der. I 1978 deltok det 113 båter i Laser-NM i Arendal. Begge er enmannsjoller, hvilket betyr at 105 Expresser med minst fire personer om bord i hver båt, er formidabelt.

NY SPONSOR. Den store deltagelsen og oppmerksomheten Express-mesterskapet i Oslo har fått – og helt sikkert vil få – har også tiltrukket seg kommersielle aktører. Oslo Seilforening inngikk nylig en samarbeidsavtale med SeaBird Design AS, som selger Adidas’ nye kolleksjon av seilklær. Det innebærer blant annet at alle deltagere vil få en deltager-trøye som et minne fra mesterskapet, og alle funksjonærene i mesterskapet vil bli kledd opp med Adidas-tøy.

SeaBird Design AS har også inngått en klesavtale med arrangørforeningens kanskje største håp i NM, Team Glory, som består av  Geir Victor Svendsen, Einar Martinussen, Dag Andersen og Jan Petter Gamborg. Laget er foruten i Express, også aktiv i Snipe, Formula 18 og match racing.