EM i Laser 4.7 i Moss

Fire norske med i topp 10-kampen

Fire norske med i topp 10-kampen

Tre jenter og en norsk gutt har skilt seg ut i Laser 4.7-EM.

Publisert Sist oppdatert

EN GUTT. I gutteklassen er Mads Severin Hussum-Olsen fra Moss enslig norsk svale, men han er til gjengjeld en svært flyvedyktig norsk svale. Med plasseringene 12-12-4 har han lagt seg på en 9. plass så langt i mesterskapet.

Alexander Dahl Høgheim fra Ran på 50. plass (16-25-19) og Herman Reiersen på 71. plass (5-41-33) er Hussum-Olsens nærmeste lagkameater.

– Det er et tøft felt der ute og det er slett ikke lett å hevde seg. Forholdene i de to siste seilasene var flotte, og det var ingen banehalvdeler som var permanent favorisert. Jeg synes de norske seilerne har klart seg rimelig godt, og dette er utvilsomt en svært verdifull internasjonal erfaring for dem, sier Geir Dahl Andersen, som er leder og trener for guttene.

SUVEREN ENER. Symptomatisk for de beste er at de har en suveren båtfart og teknikk. Spanske Alejandro Fuentes Bethencourt kan for eksempel skilte med tre førsteplasser – flere av dem med svært god margin. Italienske Emil Toblini ligger på 2. plass sammenlagt, mens finske Martin Mikkola holder 3. plassen blant guttene.

Major Benharoch fra Israek er suverent beste gutte-seiler under 16 år med en 5. plass totalt. Herman Reiersen er den beste norske seileren under 16 år.

Resultater gutter

NEDERLANDSK I TET. Blant jentene er det Odile van Aanholt som har vist mest konsistent seiling med to førsteplasser og en 6. plass. Irlandske Nicole Hemeryck er nummer to og Jara Seide, som er under 16 år, ligger på 3. plass. Inger Margrethe Vabø er eneste norske jente-seiler som er under 16 år og ligger på 71. plass.

 

Resultater jenter

LOVENDE VÆRVARSEL. Mesterskapet fortsetter i dag med kvalifiseringsseilaser, og man håper å kunne ta igjen den ene seilasen man mistet i vindstilla første dag. Det betyr at arrangørene Moss og KNS vil forsøke å gjennomføre tre seilaser i dag.

Og slår yr.nos varsel til ligger alt til rette for det. Klokka 12 skal sønnavind fra 5 til 7 m/sek slå fylle inn.