Svennerseilasen 9. august

Seilas rundt Blyræva og Hetta

Seilas rundt Blyræva og Hetta

Det er saftige navn på rundingsmerkene i den tradisjonsrike Svennerseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Svennerseilasen er en tradisjonell regatta i regi av Larvik Seilforening, som er en av landets eldste foreninger og som i år kan feire at det er 125 år siden foreningen ble stiftet.

Det er en dagsseilas for tur&havseilere, skøyter og kjølbåter, og den foregår på to baner – Rakke- eller Svenner-banen. Det er baner som går på faste merker og navnene forteller hvor, og løpene er nøye beskrevet. Noen av rundingsmerkene må sies å ha navn av det saftige slaget; «Blyræva skal rundes om styrbord».

Start og målgang er på utsiden av Farris Bad i indre havn i Larvik.

Svennerseilasen teller i år som kretsmesterskap i Vestfold Seilkrets og inngår i det nye regattasamarbeidet mellom Sandefjord Seilforening, Brevik Seilforening, Langesund Seilforening og Larvik Seilforening – Skagerrak Skjærgårdscup.

FEM KLASSER. Det skal seiles i fem klasser; doublehanded, mindre havseilere (NOR Rating mindre enn 0,930), større havseilere (0,930 og større), skøyter og turseilere, og etter seilasen er det premieutdeling og fest på uterestauranten Pica Pica.

– At Larvik Seilforening har sitt 125 års jubileum i år, gjør seilasen ekstra spesiell, sier Marius Frenvik Odberg i Larvik Seilforening.

I 2013 deltok det 19 båter – i år håper Odberg på atskillig flere, og appellerer til alle som måtte være på ferie i området om å stille opp og delta.

Informasjon og påmelding.