Askøy Rundt

Premiedryss og flere nyheter

Premiedryss og flere nyheter

Vestlandets største regatta fornyer seg stadig. Nå venter Askøy Seilforening på deltagerne.

Publisert Sist oppdatert

– Etter fjorårets regatta gjennomførte vi en stor spørreundersøkelse blant deltagerne, og på bakgrunn av den har vi gjort noen endringer i forhold til «det tradisjonelle» i Askøy Rundt. En av endringene er at løpet er endret for de fleste deltagerne, sier Ole-Jørgen Michelsen i Askøy Seilforening, som sier at det er grunn til å lese seilingsbestemmelsene ekstra nøye i år – og ikke tro at alt er som det alltid har vært i Askøy Rundt.

– Det er også verdt å merke seg at regattaen starter en time senere, for at arrangementet ikke skal kollidere med motorbåtracet Bergen Poker Run.

REGATTA OG MORO. Askøy Rundt arrangeres i år for 36. gang 16. og 17. august, og den har mer eller mindre gjennom alle disse årene vært Vestlandets største regatta med over hundre båter på det meste. «Vestlandets Færderseilas» er en karakteristikk som gjerne brukes om regattaen.

Turen rundt Askøy er først og fremst en regatta for det brede lag av seilere, og den er todelt med stopp på Herdla med grilling, uhøytidelige konkurranser og seilerprat, før man andre dag fortsetter rundturen med målgang i Hauglandsosen utenfor seilsportsenteret til arrangøren, Askøy Seilforening.

SPONSORPREMIER. Av de øvrige nyhetene av året, nevner Michelsen at man i år kan melde seg i egne klasser for entypebåter, og man vil også ha en singlehanded-klasse, hvilket jo kan være en god anledning til å trene til Henri Lloyd Bergen Singlehanded, som finner sted i begynnelsen av september.

For å gi deltagerne et best mulig tilbud har Askøy Seilforening inngått en avtale med en båtutstyrskjede som sponser alle deltagende båter med 100 kroner. Telenor Maritime stiller med sponsorpremie og tilbud på radioer VHF-lisens og kurspakker. Redningsselskapet er også en samarbeidsparten. De stiller med en sikringsbåt under den første delen av regattaen.

SENE DELTAGERE. Foreløpig er det beskjedne 21 båter påmeldt, og tirsdag 12. august går den ordinære påmeldingsfristen ut.

Se deltagerlisten

– Slik har det vært i hele år og i de fleste regattaene; de fleste melder seg på helt i siste liten. Det gjør det ikke akkurat enkelt for oss arrangører, som har mye å foreberede og gjerne ønsker et bilde av deltagelsen på et tidlig tidspunkt, sukker Ole-Jørgen Michelsen, som håper og tror at Askøy Rundt også i år vil få like mange deltagere som regattaen pleier å ha.