NM i Grimstadjolle

Tilbake på toppen

Georgis Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm er tilbake på Grimstadjolle-toppen i suveren stil.

Selv ikke varierende vindforhold kunne forhindre Georgis Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm fra arrangørforeningen Grimstad i å ta seks strake seire i Grimstadjolle-NM. Dermed kunne de gjenerobre tronen i Grimstadjolle, etter at de måtte gi den fra seg i NM i 2013.  Både i 2011- og 2012-mesterskapet tok de gull.

NYKOMMERE. Sølvet gikk til to nykommere i klassen; Erle og Bjørn Ringvold fra KNS, som før Grimstadjolle har sin erfaring fra Yngling-klassen.

Fjorårets norgesmester, Bjarne Kristensen, seilte inn til bronse, foran en annen storhet i klassen, Lars Ingeberg, som tidligere har intet mindre enn 15 NM-medaljer i klassen hengende hjemme. Denne gangen ble det ingen på Ingeberg, som seilte sammen med datteren Martine. Men det var svært jevnt i kampen om medaljene bak NM-vinnerne, og det skilte bare to poeng mellom 2. og 4. plassen.

GODKJENT NM. 16 båter stilte til start, men fordi Grimstadjolle-klassen kan skilte med over 20 båter i NM i de to siste årene kunne arrangøren finne frem NM-medaljene selv om deltagerantallet var under minimum (20). Det betyr imidlertid at klassen til neste år må kunne stille minst 20 båter dersom vinnerne skal kunne kalle seg norgesmestre.

IKKE OVER 10 M/SEK. Mesterskapet bød på varierende forhold. Lørdag valgte arrangørene å avbryte etter to seilaser ettersom en kraftig kuling var i anmarsj, noe som skulle vise seg å være riktig. Senere på dagen røk vinden opp i 17 m/sek.

– På forhånd hadde Grimstadjolle-klubben bestemt at man ikke skulle ha seilaser i over 10 m/sek i gjennomsnitt. Mer enn det syntes man ikke det var tilrådelig å sende de over 60 år gamle båtene ut i, sier Mads Sætren i Grimstadjolle-klubben.

FLØDEFORHOLD. Søndag viste Sørlandet seg atter fra sin lyse side og vinden økte fra ganske rolig og opp til 6–8 m/sek fra sydvest. Det muliggjorde fire nye seilaser, som altså samtlige ble vunnet av norgesmestrene Georgis Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm.

ALLE ALDRE. Grimstadjollen viste seg nok en gang å være en båt for seilere i alle aldre. 17-åringene August Austefjord og Martin Mæjlender-Larsen kjempet om 6. plassen med Erik Holter-Sørensen som er godt over 80 år og mannskapet hans, Hans Mørck på 74 år. Ungdommene trakk det lengste strået, veteranene tok en 8. plass.