Stor-NMs favoritter

Stor-NMs favoritter

Norges beste unge seilere møtes i Stavanger i helgen. Her er et knippe seilere som har store sjanser på å ta medalje.

Publisert Sist oppdatert

BIC-BRETT. I Norgescupen er Bic delt i tre alderstrinn, hvor det seiles med ulik seilstørrelse. Under NM blir det bare en klasse med store seil.

Blir det lite vind, kan de unge og lette få en fordel, mens i mye vind vil de større ha fordeler. Arne Frithjof Askvig fra Asker er stor, og trenger vind. For han det, kan det lett bli gull.

I lettere vind Jakob Ruud fra Asker eller Kristian Wendelborg fra KNS som seiler i U15 bli tøffe å slå. Christoffer L Nilsen og Isak Hessen har også gode resultater i år, og har sjanser på medaljer.

29ER. Tomas og Mads Mathisen fra Risør er favoritter. Brødrene tok sølv i fjor, og har seilt best av de norske i regatta i Sverige i mai.

Astrid Hylen Klippenberg og Rasmus Wichstrøm Munter fra KNS vant norgescupen i juni.  Erik og Jan Rougier er fra Stavanger Seilforening og er hjemmefavoritter. Blir det medalje til Stavanger, er det store sjanser for at den kommer i 29er.

Vår Osborg og Jenny Andersen fra Nesodden Seilforening gjorde det beste av de norske i Kiel. Eric og Hermann Collett fra Asker har også gode medaljesjanser.

RS FEVA. RS Feva er tomanns rekrutteringsjollen. Miljøene er størst i Moss og i Asker, og det er store sjanser for at medaljene går til disse foreningene. Det blir jentebåtene fra Moss mot guttebåtene fra Asker. Det er bare påmeldt syv båter.

Tonje Guldvog og Maren Holm Olsen (Moss Seilforening) er favoritter.

Caroline Heiberg og Marie Bordal har lang erfaring og gode resultater i klassen. Carl Hermann Corneliussen/Steffen Hansen, Asker og Anders Bostad/Sivert With, Asker, likeså.

ZOOM8. Kun ni  Zoom8 er påmeldt. Jollen som var steget mellom Optimist og E-jolle har fått konkurranse fra Laser 4,7.

Christoffer Sørlie fra Fredrikstad og Emilie Homstvedt fra Sarpsborg er best etter tre norgescuper, og er favoritter i NM.