Hyggelig NM-gull for "Hyggen"

Andreas Martin Iversen, Kristian Holst og Morten-Johan Sletten Stene i "Hyggen vant NM-gull i mesterskapet for Oselvar.

17 båter deltok i mesterskapet som Austevoll arrangerte for Oselvar. Reglene for Norgesmesterskap er endret, slik at om klassen har hatt minimum 20 båter de siste to årene, gir NM også det tredje året.

PALLEN. Sølv gikk til "Berserk" med Jan Vee , Lars N. Grøteide  og Jan M. Hansen, mens bronse gikk til "Terna", Nils-Ove Nipen, Ove Gram Nipen og Harald Nipen.

FLERE PREMIER. OSELVARKLUBBENS STARTPOKAL av 1997 ved start i 2. NM seilas gikk til "Margrethe" med Carl Johan Wickman, mens Austevoll Seilforening startpremie  ved start i 3. NM-seilas gikk til "Glimt" med  Kjell Magnus Økland ved roret. HJELTEFJORD KRUSET av 1978 er en evigvarende pokal som tildeles rormann på gullvinnerbåten for ett år.

ROLIGE VINDFORHOLD. Årets mesterskap ble avviklet under rolige vindforhold på Hundvågosen er arrangørene fikk avviklet i alt syv regattaer i løpet av lørdag 16. august og søndag 17. august.