HOLLENDER'N: Start og mål kan bli flyttet til Holmestrand.

Klart for Hollenderseilasen

Startlistene lagt ut, og bryggeplanene klare.

Publisert Sist oppdatert

 

Det er nå 210 båter påmeldt til Hollenderseilasen, høstens svar på Færder’n.

Første start går kl 09.00 fra Son. Deltagerne er delt inn i 14 ulike klasser, som seiler på tre ulike baner. Kun lengste bane går ut til Hollenderboen og er på ca 45 nm. Nytt i år er at det ikke lengre er noen restreksjoner på kryssing av Oslofjorden, så det blir fri bane etter Gullholmen, ut mot Hollenderboen. Det gir flere strategiske valg, og mindre trikkekjøring.

Du finner startlistene her. 

 

SOL OG LETT VIND. Værprognosene skifter, men i dag ser værmeldingen lovende ut. Regnværet skal gi seg på morgenen, og frem til middag skal det være 4 m/s fra øst, som på ettermiddagen vrir mot syd. Slør ut, og lens hjem, kan bli resultatet om timingen blir riktig.

 

FOTOKONKURRANSE. Denne Holenderen blir helt rå, skriver arrangøren på Hollenderseilasens Facebook-side. Fredag starter med pølsefest i Son, sponset av Finsbråten. I fjor ble det delt ut over 1000 pølser, hvor en mann spiste ni av disse. Han er like velkommen i år, men burde kanskje få straff på målerbrevet for økt ballast.

Det blir Instagram konkurranse, bruk  #Hollænderen. Henri Lloyd bidrar med premier.

 

SON STØTTER OPP. Son Seilforening sammarbeider med byens serveringssteder og har etablert fen offisielle serverinsgsteder i byen. Disse vil inngå i Sailorsdock. Seilforeningen håper at tiltake skal gjøre at seilerne får oppleve Son slik idyllen skal være med godt utvalg av kulinariske opplevelser til fornuftige priser.