Optimistjolle

Lemping på barnereglene

Lemping på barnereglene

Publisert Sist oppdatert

Skisporten tillater at barn under 11 år å konkurrere utenfor egen forening og krets, men det er ikke tillatt å rangere dem. Nå følger seilsporten etter.

Løsningen, som har fått sin velsignelse fra Norges Seilforbund og av Norsk Optimistjolleklubb, er å innfører en ny klasse som heter Optimist B Rekrutt for barn under 11 år. Optimist B Rekrutt blir ikke rangert, men barna kan delta og seile sammen med resten av Optimist B-feltet og følger i det øvrige de samme bestemmelser og retningslinjer som Optimist B.

Under Norges Cup regattaen i Sandefjord kommende helg blir det i tillegg til Optimist B Rekrutt også et opplegg for de yngste og ferskeste barna i Optimist C som vil seile på egen bane i det skjermede Granholmsundet. Alle B-seilerne kan velge å seile sammen med C-seilerne hvis de synes forholdene på B-banen blir for tøffe.

Anbefalte retningslinjer fra Sandefjord Seilforening er at de under 11 år som allerede har seilt en del regattaer og er trygge på seg selv og Optimisten kan melde seg på i Optimist B Rekrutt. Andre under 11 år bør melde seg på i Optimist C. Optimist C er også åpen for eldre barn med liten regattaerfaring.

Siden dette først ble avklart i 26. august påmeldingsfristen for Optimist B Rekrutt til torsdag utvidet til 28. august kl 24:00.