Seapilot 2Star 2015

Starten går 18. juni

Starten går 18. juni

Seapilot 2Star starter som vanlig i uken etter Færder’n.

Publisert Sist oppdatert

Man skulle i utgangspunktet tenke at dette ikke er noen nyhet, men faktum er at tidspunkt for årets Seapilot 2Star har vært diskutert nokså inngående av arrangøren Fredrikstad Seilforening.

Mye skjer samtidig – ikke minst i Sverige.

SVENSK POTENSIALE. – Vår hovedsponsor, Seapilot 2Star, har ivret for å flytte årets Seapilot 2Star til et annet tidspunkt enn det vanlige, som helt siden starten i 2004 har vært i uken etter Færderseilasen. Årsaken er at regattaen kolliderer med svenskenes midtsommeraften, og i år også til en hvis grad av innkomsten av Volvo Ocean Race i Göteborg den påfølgende uken. Tidspunktet er ugunstig med tanke på å få svenske deltagere, noe Seapilot mener det vil være et potensiale for med et annet tidspunkt, og det nærmest utelukker muligheten for å ha et pitstop i Sverige, forklarer leder i Fredrikstad Seilforening, Jon Egil Johnsen.

Foreningen vurderte derfor å flytte arrangementet til høsten, men den har konkludert med at det ikke er noen god løsning. En av årsakene er at regattaen da vil finne sted på et tidspunkt med en betydelig lengre mørke netter.

18. JUNI. – Vi har derfor å besluttet å arrangere regattaen på sitt normale tidspunkt med start torsdag morgen – 18. juni, sier Johnsen, som likevel håper det vil bli noen svenske båter som vil delta i Seapilot 2Star også.

Som i 2014 vil regattaen starte fra Skjæløy litt nord for Hankø.

Nå vurderes årets løp og arrangementets form, og påmeldingen skal etter planen åpne 16. februar.