Haugesund Seilforening

Teori og taktikk med online-spill

Teori og taktikk med online-spill

Benytter seilsimulatoren Virtual Skipper 5 for å «tjuvtrene» utenfor sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Spillet er en seilsimulator som er tilstrekkelig avansert til at vi får verdifull trening i situasjoner som kan oppstå på regattabanen – starter, vindskift, rundinger og så videre. Det gir også en veldig god regelforståelse. For noen av oss handler treningen på sjøen ofte om praktisk håndtering av båten og det seiltekniske. Med Virtual Skipper må også vi heve blikket og fokusere på taktikk og teori. Og det viser seg å være spennende!

Spillet er stimulerende også for seilere som allerede har anlegg for det teoretiske — her er en arena for å drille kunnskapen over i underbevisstheten.

Vi har tatt en prat med noen av deltagerne:

– Jeg synes at Virtual Skipper har mye for seg. Vi får trent taktikk og regler, sier John-Øivind Garvik (12).

– Pluss at det er gøy!», legger Sander Hendrikse (12) til.

– Virtual Skipper skaper gode diskusjoner, ikke minst når vi trener lagseilas. Vi oppnår veldig god trening i samarbeid innad i laget og båt mot båt. Seilere som har trent lagseilas online, er godt forberedt til å konkurrere på sjøen, sier Torgrim Log (54).

Torgrim Log er foreningens entusiastiske og kompetente spill-mentor, med kvalifikasjoner som RYA National Team Racing Umpire, nasjonal matchdommer og forbundsdommer. Han forteller at Virtual Skipper har flere hundre aktive brukere til enhver tid, slik at det alltid er noen å bryne seg på. Mange av spillerne er meget gode seilere og dommere.