Tre ganger europamestere

Helene Næss og Marie Rønningen har så langt en sterk sesong. Jentene ligger som fem på verdensrankingen.

Publisert

Helene Næss og Marie Rønningen, begge fra Tønsberg, har litt å revansjere fra OL i Tokyo, der kullseiling og svake resultater i starten ødela for god sluttplassering. Mot slutten kom jentene sterkt, og i medaljefinalen ble det en solid 2. plass. Helene og Marie har vært blant de beste i klassen siden dette og ble europamestere for tredje gang i 2023. I EM 2024 deltok de ikke, men i årets VM ble det 15. plass etter en regatta der det ble mye stang og ut. Under de årlige regattaene på Palma og Hyeres, der verdenseliten tradisjonelt stiller opp, ble det 2. og 6. plass. 

Jentene var tidligere best i lett vind og slet da det blåste, men har nå gått opp noen kilo i vekt og seiler merkbart bedre når det blåser.

VERDENSTOPPEN: Helene Næss og Marie Rønningen har så langt en sterk sesong. Jentene ligger som fem på verdensrankingen.

OL 2024 49ERfx

Seilingen starter 28. juli. Da er det iQFOiL/Windsurfing og 49erFX/Skiff, for menn og for kvinner. Det er planlagt tre seilaser for Skiff. Totalt 12 seilaser.

1. august kan vi få vår første medalje i seiling. Da er det finaleseilas for Skiff, både menn og kvinner. Sjansene er store for at vi får se Næss og Rønningen i 49EerFX-finalen. 

Frykter Nederland

De hardeste konkurrentene blir trolig OL-vinnerne fra Tokyo, Martine Grael og Kehana Kunze (Brasil), årets verdensmestere Odile van Aanholt og Annette Duetz, (Nederland), fjorårsmesterne Vilma Bobeck og Rebecca Netzler (Sverige) om det blåser, mens Jana Germani og Giorgia Bertuzzi (Italia) er spesielt gode i lett vær. Også lagene fra England, Australia, USA og Spania blir å regne med. Jentene er fysisk og psykisk i form og har stor selvtillit før mesterskapet.