NOMINERTE: Linjett 39, Dufour 41, Hanse 410, Bavaria C 46, Xc47 og Arcona 50 er nominert til prisen. Det er også gode sjanser å se båtene under utstillingen på Aker Brygge i slutten av August.

Årets båt-pris under Båter i Sjøen

Det blir også delt ut pris til årets seilbåt, en kategori med seks nominerte båter.

Publisert

Prisen skal deles ut av Norboat på Aker Brygge i forbindelse med båtmessen i slutten av august, og bak prisen står SEILmagasinet, Båtmagasinet, Båtforbundet og Norboat. Disse sitter også i juryen som er utvidet med racebåtfører Marit Strømøy. Prisen er ny av året, og er tenkt som en ny tradisjon under Sjøen for Alle. Kriteriene er at båtene er i salgs i Norge, og at noen i juryen har testet båtene. 

SEILmagasinet har lagt ut en avstemming på nett hvor leserne kan si hvilken båt de ønsker skal vinne. DU kan være med å påvirke resultatet gjennom denne rådgivende leseravstemningen.

De nominerte

Juryen har nominert seks seilbåter til prisen, disse er Linjett 39, Dufour 41, Hanse 410, Bavaria C 46, Xc47 og Arcona 50. De fleste av de nominerte båtene vil være utstilt under Båter i Sjøen, og er nye for det norske publikum. Alle de nominerte seilbåtene har SEILmagasinet seilt, og tre av disse gikk også til topps i Årets Båt i Europa. 

Det skal også deles ut to priser til for motorbåter. En for dagstursbåter og en for bobåter. 

Du kan stemme på dagsturbåtene her. Disse sakene er publisert på Båtmagasinet.no

.

..

.

Alle de nominerte båtene er testet av SEILmagasinet