Kommentar: 

Alt dette for 19 000 – Drømmen om seiling er oppnåelig

Båtlivet trenger hverken være dyrt eller vanskelig. Det fikk jeg bevist i sommer på denne turen som du kan se video fra. Min drøm er at unge skal få øynene opp for gullgruven av billige brukte båter som finnes i Norge. 

Publisert Sist oppdatert

I Norge finnes det tusenvis av billige båter fra 80-tallet på omtrent 25 fot, som koster under 50 tusen. Mitt mål er er at unge skal få øynene opp for disse, og bli en del av båtlivet. 

Friluftsliv blir stadig mer og mer populært blant unge, men seiling blir av mange ikke enset som en form for friluftsliv. Det til tross for at 80 prosent av befolkningen bor i en kystkommune. Og båt, det er jo tidenes telt! 

Mye av grunnen til at unge kanskje ikke har vurdert seiling har med feiloppfatninger å gjøre, og også manglende kunnskap. 

Vi ønsker å være motgiften til disse feiloppfatningene, og også tilfredstille etterspørselen etter kunnskap. og dermed senke terskelen unge står ovenfor på vei inn i båtlivet. 

Først vil vi vise unge at seiling er fantastisk, og oppnåelig, for så å geleide dem inn i båtlivet med nyttig innhold og instruksjonsvideoer. 

I serien "Bror kjøper bruktbåt" kan du lære deg å kjøpe båt, og i serien "Seiling for Dummies" kan du lære deg å seile den. 

Hvem vet, kanskje vi på sikt kan bli en skvadron av unge seilere i små båter, som kan møtes, ha det trivelig og utveksle erfaringer.

Det er i alle fall min drøm. 

Fremover vil vi skru opp satsningen, og forsøke å i økt grad inspirere og geleide unge inn i et rimelig, trygt og givende friluftsliv med båt. 

– Bror Sonne