Louis Vuitton Cup

Krasjlanding for «Emirates Team New Zealand»

Drama på land første dag i Louis Vuitton Cup

Pokalforsvarernes båt skadet i fall fra kran

Publisert Sist oppdatert

Etter dag en av Louis Vuitton Round Robin, da «Emirates Team New Zealands» AC75 «Taihoro» ble løftet fra kaia opp i krybben, oppsto det en strømfeil til kranen og båten falt cirka seks meter ned på krybben. Båten ble sikret med en bærbar kran og den er nå trygt tilbake i skuret hvor hele skadeomfanget vil bli vurdert av teamet over natten.

Ut fra innledende vurderinger er det besluttet at Emirates Team New Zealand ikke vil seile fredag. Når ytterligere undersøkelser er foretatt i løpet av de påfølgende 24 timene og en fullstendig plan for reparasjon av «Taihoro» er på plass, vil teamet gi en ytterligere oppdatering om hvor lenge teamet vil være på land for reparasjoner. Det ryktes at laget nå forsøker å få lånt formen til «Orient Express Racing» som ar identisk skrog.

Emirates Team New Zealand-sjef Grant Dalton sa: - Det er klart dette er et tilbakeslag for teamet på et så viktig tidspunkt i prosjektet. Dette er øyeblikkene som kan avgjøre en America’s Cup-kampanje, men vi har en fantastisk gruppe dedikerte og talentfulle mennesker som vil jobbe døgnet rundt med å få reparert båten. Vi vil i det minste ikke seile i morgen, og vil gi ytterligere oppdateringer om utsiktene etter hvert, sier Dalton.

Se video

Bedre på regattabanen

På regattabanen gikk det bedre for «Emirates Team New Zealand» som lenge lå bak hovedkonkurrenten «Lunas Rossa Prada Pirelli», men som gjennom et vellykket leslag klarte å komme seg forbi og deretter økte forspranget til mål. Seilasene der pokalforsvarer «Emirates Team New Zealand» deltar teller ikke i Louis Vuitton Cup. Derfor var det viktigere for italienerne i «Luna Rossa Prada Pirelli» å gjøre det bra mot «Orient Express Racing Team» som hadde vunnet klart mot «Alinghi Red Bull Racing» i dagens første seilas. Etter en jevn start seilte italieneren over franskmennene. De økte ledelsen gjennom hele seilasen og vant med dagens største margin ett minutt 24 sekunder.

Spennende avslutning til tross for overlegen start

Dagens mest interessante møte var matchen mellom «INEOS Team Britannia» og «NYYC American Magic». Starten endte med fiasko for amerikanerne som måtte se båten falle av foilene med mindre en halvannet minutt før startskuddet. Det tok tid å få båten opp igjen og imens stakk den britiske båten av og hadde på et tidspunkt en ledelse på mer enn 700 meter. Amerikanerne viste imidlertid at de har bra fart i båten og dro jevnt og trutt innpå. Mot slutten var den britiske seieren faktisk truet og differansen i mål var ikke på mer enn 14 sekunder. En bekreftelse på at «NYYC American Magic» har et farten under kontroll.

Resultater etter dag 1:

1. «INEOS Team Britannia» og «Luna Rossa Prada Pirelli» en seier hver

3. «Orient Express Team» en seier, ett tap

4. «Alinghi Red Bull Racing» og «NYYC American Magic» ett tap hver.

Seilasene fortsetter i morgen