Louis Vuitton Cup 

Sir Ben Ainslie, den mest meritterte OL seileren i historien er skipper På «INEOS Britannia»

Semifinaletrekning etter oppskrift

«INEOS» har valgt «Alinghi» og «Luna Rossa Prada Pirelli» møter «American Magic» i dagens semifinaler.

Publisert

Idag starter Louis Vuittons semifinaler med fire båter etter at franske Orient Express Team ble slått ut i kvalifiseringene. Semifinalene pågår inntil et av lagene ar vunnet fem seire, og de to vinnerlagne møtes deretter for å kjempe om retten til å møte Emirates Team New Zealand i de 37. seilaser om America's Cup.

«INEOS Team Britannia» som vant kvalifiseringen hadde rett til å velge semifinalemotstander og valgte det laget som ser svakest ut på papiret, nemlig «Alinghi Redbull Racing». Da gir den andre semifinalen seg selv, «American Magic» mot «Luna Rossa Prada Pirelli».

Spennende semifinaler

Det ligger an til spennende semifinaler, selv om «INEOS» og «Luna Rossa» var de to beste lagene i kvaliken og som sådan er favoritter på papiret. Men båtene har vist seg temmelig like og i de inledende rundene har alle slått alle, selv om det altså var «INEOS» og «Luna Rossa» som hadde flest seire. Det blir derfor vanskelig å spå utfallet av seilasene, og vi kan vente oss spennende seilaser i dagene som kommer. Du kan følge dem fra kl 1400 hver dag her