Louis Vuitton Cup

Alinghi Red Bull Racing

Viktig seier for «Alinghi» idag

Slo «American Magic» i viktig oppgjør

Publisert
Rangering etter dag 6 i Louis Vuittin Cup

«Alinghi Red Bull Racing» som med seier idag mot «American Magic» kan ha reddet plassen i Louis Vuitton Cups semifinale. Laget har en seier mer enn franske «Orient Express Racing Team» og får en mulig lettere vei i de siste rundene 7. og 8. februar. Seieren mot amerikanerne var overbevisende og de tok ledelse fra start for bare å øke den underveis. Dette ble særlig tydelig i den andre halvdel av seilasen der amerikanerne tilsynelatende også hadde tekniske problemer som gjorde det vanskelig  trimme seilene korrekt.

Spennende match

Dagens mest spennende match var mellom «Emirates Team New Zealand» og «INEOS Team Britannia» der de to båtene fulgte hverandre gjennom hele seilasen og differansen i mål var fattige 13 sekunder i New Zealands favør etter at ledelsen hadde skiftet flere ganger på den siste lensen. Ellers ble det en grei seier til «Luna Rossa Prada Pirelli Team» i matchen mot «Orient Express» og til «Emirates Team New Zealand» som slo «INEOS Team Britannia» i en match som ikke har noen betydning ettersom America's Cup forsvareren må forlate konkurransen etter denne serien.

Fredag blir det hviledag i Barcelona, før Louis Vuitton Cups kvalifisering skal avsluttes lørdag og søndag. Da får vi vite hvilket av lagene som må takke for seg, og hvilke fire som går videre til semifinale.

Suverene «Luna Rossa Prada Pirelli»

Francesco Bruni og Jimmy Spithill viser at erfaring teller. De har vunnet samtlige fem seilaser og er sikre på å gå videre. Det er også trolig «American Magic» og «INEOS Team Britannia som står med tre seire hver. Dårligst ligger franskmennene som har bare en seier og som skal møte USA i neste runde og Storbritannia i den siste. «Alinghi Red Bull Racing har på sin side har to seire og skal seile mot GBR og ITA.