AMERICA'S CUP

Går for neste America's Cup

«INEOS Britannia» og «Luna Rossa Prada Pirelli» får ny tillit fra sponsorene

Publisert Sist oppdatert

Umiddelbart etter seieren i Louis Vuitton Cup erklærte INEOS eieren Sir James Ratcliffe at han står bak laget i en ny America's Cup satsning, uansett utfallet av årets finale. Italienske Patricio Bertelli og sveitseren Ernesto Bertarelli var raskt ute med å følge opp, og etter sigende skal Alinghi teamet allerede ha bestemt seg for å opprettholde basen i Barcelona. 

De blir også vanskelig å tenke seg America's uten New Zealand og Grant Dalton skal allerede ha inngått en hemmelig avtale med britene om at det laget som ikke vinner i AC finalen blir neste gang Challenger of Record,

USA og Frankrike er foreløpig usikre kort. America's Cup får lite oppmerksomhet i hjemlandet og selv innenfor New York Yacht Club er det motstand mot cupen. Det er også kjent at den ene av de private sponsorene, Hap Fauth, vil gi seg  Franskmennene mangler ikke lyst og entusiasme, men må finansiere et prosjekt med tidligere oppstart enn hva som var tilfelle denne gangen. Da kom de for sent i gang og var først til å bli slått ut, selv om de hadde kjøpt designpakken fra Emerates Team New Zealand.