AMERICA'S CUP

Har hellet snudd for britene?

Optimisme  i INEOS Britannia leieren etter to seire i dag.

Publisert Sist oppdatert

America's Cup har startet dårlig for det britiske laget. Første lag til syv seiere vinner pokalen. Før dagens prestasjoner lå det britiske laget 0-4 bak New Zealand. 

Britene fikk bokstavelig talt en flying start på dagens første seilas da «Emirates Team New Zealand» falt av foilene med bare litt over ett minutt igjen før start. Da «INEOS Britannia» krysset startlinjen i høy fart lå pokalforsvareren død i vannet. Ben Ainslie og Dylan Fletcher gjorde ingen feil og holdt båten flyvende i resten av seilasen, til tross for krevende forhold med vind ned mot mínimumsgrensen, vindhull og gammel sjø. I mål var differansen 1 minutt 18 sekunder i «INEOS Briannias» favør. 1-4.

October 14, 2024. Louis Vuitton 37th America's Cup, Race Day 3. INEOS BRITANNIA, EMIRATES TEAM NEW ZEALAND
October 14, 2024. Louis Vuitton 37th America's Cup, Race Day 3. INEOS BRITANNIA, EMIRATES TEAM NEW ZEALAND
AMERICA'S CUP: Fornøyd Ben Ainslie i pressesonen etter dagens seilaser

I den andre seilasen greide britene igjen å utmanøvrere konkurrenten i starten og krysset linjen i le posisjon med to knops større hastighet. Det viste seg å være et avgjørende moment i seilasen og britene klarte å holde «Emirates Tem New Zealand» bak seg, selv om det så skummelt ut mot slutten. Syv sekunder skilte båtene i mål. Konklusjonen etter dagens seilaser et at britene etter en dag med trening og optimalisering av båten nå har skjerpet seg ett knepp og har blåst liv i håpet i håpet om å lykkes. 2-4.

America's Cup fortsetter med to seilaser fredag.,