LOUIS VUITTON CUP 2024: Seier til «INEOS Britannia»

Seilsportshistorie i Barcelona

Britene brøt 60 års forbannelse.

Publisert Sist oppdatert

Siste gang britene seilte i en America's Cup finale var i 1964 var da Peter Scott styre 12 meteren «Sovereign» til et 0-4 nederlag mot amerikanske «Constellation» me Bob Bavier som skipper. Nå vant britene 7-4 i generalprøven.

LOUIS VUITTON CUP 2024: Glade vinnere

«INEOS Britannia» leverte fra start og tok ledelsen over «Luna Rossa Prada Pirelli» fra start. Etter kort tid ble italienerne tvunget til å slå over mot høyre. Britene slo med dem og var foran i resten av seilasen. Det ble imidlertid en spennende seilas og italienerne presset hele veien. En liten feil fra «INEOS Britannia» og «Luna Rossa Prada Pirelli» hadde tatt over. Ben Ainslie og Dylan Fletcher gjorde imidlertid ingen feil og var 17 sekunder foran i mål. - Dette er et resultat av ti års arbeide, sa Ben Ainslie etter målgang. Han roste motstanderne Jimmy Spithill, Franseco Bruni og det italienske laget med en fantastisk innsats og understreket hvor stolt han var av sitt eget lag. For italienerne var nederlaget tungt å svelge, men de hadde ingen annen unnskyldning enn at ikke hadde seilt godt nok. Jimmy Spithill uttalte da han hadde fått begge bena på jorden at dette var hans siste America's Cup. - Det er så mange talenter på gang, og som er bedre enn jeg noen gang har vært, så min tid er over, sa han.

Intervju Ben Ainslie

Finale nummer to for Ben Ainslie

Ben Ainslie skal nå seile en ny America's Cup finale, etter at han nettopp sammen med Jimmy Spithill var med å vinne pokalen for det amerikanske «Oracle» teamet i 2013. Nå blir det ny finale, denne gang mot «Emirates New Zealand». Trolig har det britiske laget en fordel ved at de har måttet prestere sitt aller beste gjennom Louis Vuitton Cup seilasene og fått skjerpet matchseiling egenskapene. Det kan bli avgjørende. Finalen i America's Cup starter 12 oktober og går til ett av lagene har vunnet ni seire. Rormenn på New Zealands lag er Peter Burling og Nathan Outteridge.

Sammendrag etter dagens seilas