LOUIS VUITTON CUP 2024: «INEOS Britannia» runder foran «Luna Rossa Prada Pirelli»

Intet skiller kamphanene, 3-3

«INEOS Britannia» og «Luna Rossa Prada Pirelli» tok hver sin seier i superjevne matcher.

Publisert

Forholdene i Barelona var perfekt i dag med vind tett opp under 21 knops grensen og smult vann. I den første seilasen tok «INEOS» kontroll etter at «Luna Rossa» hadde falt av foilene i en prestart manøver. «INEOS» holdt ledelsen hele veien, men italienerne ga aldri opp og satset på feil hos britene. Disse seilte imidlertid et perfekt matchrace og holdt ledelsen hele veien, selv om en kavitering av foilen i en av rundingene brakte «Luna Rossi» færlig nær en stund. 12 sekunders ledelse i mål og 3-2 til britene.

I den andre starten var båtene praktisk talt likt over linjen, men «Luna Rossa» i lo kunne velge når de ville slå over på babords halser mot styrbord banehalvdel. Da begge måtte gå over stag ved ytre grense på banen hadde italienerne retten til veien med sine styrbords halser og da «INEOS» måtte slå i le dro «Luna Rossa« seg over i lo. Da var løpet i realiteten kjørt og den italienske båten passet på konkurrenten som en smed i resten av løpet. 3-3.

Ufattelig jevnt

I America's Cup historie har man nesten aldri opplevd to båter som er så like i fart som disse to og vi står overfor en episk fight om retten til å møte pokalforsvareren, «Emirates Team New Zealand». De to utfordrerbåtene vil utvilsomt ha fordel av den intense matchtreningen de får gjennom denne serien. Det tegner derfor til å bli en historisk jevn match i selve AC. Og forholdene i Barcelona har vært perfekte de siste to dagene, med frisk og jevn bris.