ITALIA: Luna Rossa Prada Pirelli Team kom til finalen i Louis Vuitton Cup.

«Luna Rossa» møter «INEOS» i LVC finalen

Utseilte «American Magic» i dagens avgjørende match.

Publisert
A,mericann Magic

«American Magic» hadde vunnet tre seire på rad og var i ferd med å overta initiativet i semifinalen i Louis Vuitton Cup. At den italienske båten i går fikk havari på skinnen til storseilskjøtet gjorde det ikke lysere for Jimmy Spithill, Fransesco Bruni og de andre på «Luna Rossa Prada Pirelli» laget. Storseilskjøtet er nemlig det viktigsete trimmeinstrumentet på en AC75 somikke har akterstag eller lensetakler. Takke være iherdig innstats fra båtbyggerne gjennom hele natten var imidlertid båten seilklar da startskuddet til den viktigste seilasen så langt i America's Cup sirkuset startet som planlagt rett over kl 1400 i dag.

«Luna Rossa Prada Pirelli» teamet

Sjanseløse amerikanere

Gratulasjoner fra «American Magic»

«American Magic» med Tom Slingsby ved roret vant starten og tvang italienerne til å slå seg fri umiddelbart. Det tok imidertid ikke lang tid for Spithill, Bruni & co å overta og etter et par lederskifter sa italienerne takk for seg. De seilte et perfekt løp og da den amerikanske båten hsdde et par uheldige slag var de i realiteten sjanseløse.

Gjentakelse av Prada Cup 2021

Den kommende finalen i Louis Vuitton Cup blir en reprise av Prada Cup finalen i 2021 der det britiske laget også møtte italierne. Den gangen endte det med en klar seier til «Luna Rossa Prada Pirelli» som senere ga «Emirates Team New Zealand» en hard kamp i selve America's Cup finalen. Alt tyder på at «INEOS» denne gangen vil gi «Luna Rossa» en tøffere fight, men å utpeke en favoritt vil vi ikke våge-