UniCredit Youth America's Cup finale: «Luna Rossa Prada Pirelli» vant over «American Magic»

Ungdoms America's Cup til Italia

1-1 i Louis Vuitton Cup finalen

Publisert

UniCredit Youth America's Cup ble avgjort i én enkelt seilas i pausen mellom de to første Louis Vuitton Cup finaleseilasene. Italienske «Luna Rossa Prada Pirelli» og «NYYC American Magic» stilte med hvert sitt juniorlag etter å ha tatt de to første plassene i kvalifiseringen der særlig det italienske laget imponerte i entypeklassen AC40.

Vanskelige forhold - mye vind og dønninger

Dagens seilaser bød på svært krevende forhold med opp mot 20 knops vind ofg store dønninger. Mens man tidligere har strevd med å holde båtene flygende i lett vær, var utfordringene idag å hindre bråstopp i dønningene.

Seiler til Italia

Amerikanerne fikk starten ødelagt etter 75 meter straff på grunn av for tidlig entring av banen. Det avgjorde egentlig finaleseilasen, for selv om de hang ganske godt på italienerne på første kryss, ødela et par touchdowns senere i seilasen, of det ble en overlegen seier til «Luna Rossa Prada Pirelli. Sveriges lag ble nummer fire i regattaen.

1-1 i Louis Vuitton Cup finalen

I den første finaleseilasen i LVC ble også starten avgjørende. «Luna Rossa Prada Pirelli» vant starten klart og ved påpasselig og presis seiling kunne de øke ledelsen gjennom hele løpet. I den andre seilasen var starten jevn med et ørlite overtak til «INEOS Britannia». Ben Ainslie to vare på ledelsen og var 7 sekunder foran på første merke etter jevn og spennende seilas. I resten av seilasen dro «INEOS» noe fra på lensene, mens farten var temmelig lik på kryssen. Et spennende utgangspunkt for videre finaleseilaser der førstemann til å vinne syv seilaser får møte «Emirates Team New Zealand» i kampen om «The ugly mug»