WOMENS PUIG AMERICA'S CUP

49erFX seilere i America's Cup

Strålende debut for 49erFX jenter i Womens Puig America's Cup. Det åpner døren for norske seilere.

Publisert Sist oppdatert

Prestasjonene til 49erFX seilerne her i Barcelona viser at veien frem ikke er utenfor rekkevidde for norske dameseilere.

I alt deltar 12 lag i de første seilaser for damer noengang i Americas Cup historien. De har fått sin egen cup sponset av motemerket Puig som skal avgjøres i løpe av kommende uke. Lørdag møttes dameseilere fra nasjonene som hadde lag Louis Vuitton Cup. Idag var turen kommet til inviterte lag fra andre nasjoner.

Behersket AC40

Til tross for begrenset erfaring med AC40 båtene klarte dameseilerne seg overraskende bra, etter noen timer i simulator. I alle lørdgens seilaser var det svært jevnt mellom det italienske og det britiske laget som delte på 1. plassene. Etter fire seilaser leder «Luna Rossa Prada Pirelli» foran det britiske laget «Athena Pathway» med «Emirates Team New Zealand» på 3. plass. Det var svært jevn seiling inntil enkelte hadde problemer med å holde seg på foilene i den lette vinden.

49erFX jenter på topp

I dagens seilaser var det også utfordrende å holde seg på foilene. De svenske 49erFX seilerne Vilma Bobeck ogh Rbecca Netzler og laget deres behersket forholdene best i den første seilasen som de vant. I de to neste gikk det ikke like bra, før svenskene avsluttet med 3. plass som gir dem 4. plass etter første dag. Leder gjør det nederlandske laget med OL vinnerne og de doble verdensmestere i 49erFX Odile van Aanholt og Annette Duetz.

Oppnåelig for norske damer

Deltakerne i regattaen ligger på svært høyt nivå og de fleste lagene har seilere med VM og OL medaljer. Den kan bli det samme for dameseiling som America's Cup er for herrene. For norsk del er ikke veien her like lagt frem som det er for herrene. Våre beste seilere, som Line Flem Høst, Helene Næss, Marie Rønningen, Pia Dahl Andersen og Nora Edland vil med en AC40 og noen timer i en simulator kunne gjøre det mulig for et norsk lag å konkurrere i dette selskapet.

Fire seilaser gjenstår før semifinale

Mandag og tirsdag seiles de fire siste seilasene i hver pulje før de tre beste lagene fra hver går til semifinale. Etter fire seilaser her møtes de to beste lagene i finale som skal avvikles første hviledag under America's Cup seilasene, søndag 13. oktober.

Resultater