VM Soling Hankø 2024

VM Soling 2024: Kristian Nergaard, Johan Barne og Christen Horn Johannessen

Drama i høy sjø på Hankø

Kristian Nergaard kastet på havet i en broach

Publisert Sist oppdatert

Det kunne ha gått skikkelig ille da Kristian Nergaard, som hadde opparbeidet seg en klar ledelse i dagens første VM seilas gikk inn i en skikkelig broach og ble kastet i vannet. Heldigvis fikk han tak i en line som han klamret seg til og ble halt tilbake ombord av sine skipskamerater Johan Barne og Christen Horn Johannessen. Ledelsen glapp, men det er verre var er at han trolig har brukket et ribben og at det derfor er usikkert om han kan fullføre mesterskapet. Han fullførte denne og den andre seilasen på høy adrenalin til en 5. og en 4. plass, og laget er demed med i kampen om VM medaljer derseom de kan fortsette.

VM Soling 2024: Herman og Lars Horn Johannessen, Harald Blom Bakke

Også startbåten, Ludvig Daaes «Ille Moro», fikk ille medfart da en solig satte baugen rett inn i skutesiden og laget et stort hull. Dag Usterud som ledet mesterskapet før dagens seilaser fikk mesterskapet ødelagt i en kollisjon med en konkurrent mellom seilasene. I den første ble det disk for ureglementert start.

Dagens lag kom fra innsjø i Ungarn

VM Soling Hankø 2024: Farkas Litkey

Farkas Litkey og mannskapet Karoly Vezér og Kristof Wossala ble dagens lag med en 2. og en 1. plass. Etter å ha strøket dårligste seilas leder de nå med 12 poeng foran regjerende verdensmester Kadu Bergenthal, Vilnei Goldmeier og Edgar Oppitz som har 22, mens Herman Horn Johannessen, Harald Blom Bakke og Lars Horn Johannessen ligger på 3. plass med 23 poeng.

Intervju Farkas Litkey. Fotograf Christian Ruscetta. Produksjon KNS og Seilmagasinet

Oversto merket i første seilas

Mange av båtene so valgte å stå på venstre banehalvdel etter start endte med å overstå kryssmerket. Kristian Nergaard og Anders Pedersen og mannskapet Alexander Ringstad og Kjell Inge Heiberg slo i tide og rundet toppmerket omtrent likt, men Nergaard opparbeidet seg etter hver et godt forsprang på lensen, som han holdt inntil den famøse broachen som trolig kostet mer enn hundre meter. Resten av seilasen ble en kamp mellom Brasils Nelson Ihla, Manfredo Florick og Leonardo Meyhofer, Litkey og Pedersen som avsluttet i den rekkefølgen, fulgt av Bergenthal og Nergaard.

Bikkjefight i andre 

Intervju Anders Pedersen. Fotograf Christian Ruscetta. produksjon KNS og Seilmagasinet

Den andre seilasen utviklet seg til en bikkjefight mellom Pedersen, Litkey, Bergenthal og Nergaard, der ledelsen skiftet stadig. På lensen mot mål var det den av båtene som fikk ride lengst på en bølge som var i tet. I mål var det nesten ikke mulig å skille de tre beste som som var inne med centimeters mellomrom. Til slutt ble den ungarsk seier foran Brasil og beste norske lag med Pedersen, Ringstad og Heiberg som med to 3. plasser idag gså har meldt seg på i medaljekampen.

Resultatliste sammenlagt:

1. Litkey 12 p

2. Bergenthaler 22 p

3. Horn Johannessen 23 p

4. Ihla 24 p

5. Pedersen 24 p

6. Wang 26 p

7. Nergaard 27 p

 

Til lørdagen seilaser er det meldt enda friskere vind enn i dag, og det har skapt usikkerhet om Solingene bør seile eller ikke