Informasjon fra Askøy Seilforening

YNGLING: Chris og Torbjørn tildelt «Jan & Chris Harper Trophy» under VM i Østerrike.

Fortjente trofé-vinnere

I forbindelse med VM og årsmøte i den internasjonale Yngling-organisasjonen IYA ble The Jan & Chris Harper Trophy tildelt Chris Skogen og Torbjørn Halvorsen i Askøy seilforening.

Claus Gladyszak • Prisen tildeles personer som har bidratt betydelig for å utvikle Yngling-klassen, så at utmerkelsen i år gikk til Chris og Torbjørn er - for oss som kjenner dem - lite overraskende, men like vel så fullt fortjent. De har vært avgjørende viktig for at klassen kom seg gjennom vanskelige år og nå opplever ny vekst.

Men for dem som ikke kjenner dem så var Torbjørn og Chris sentrale i arbeidet med de ni sjøkrigsskole-Ynglingene som ASF overtok ansvar for i 2009. Dette ble på mange måter starten på å bygge klassen opp igjen etter at den hadde lagt nede siden tidlig 2000-tall.

I tillegg til arbeidet med fadder-Ynglingene var duoen også sentrale i å bygge opp en flåte av private Ynglinger i ASF. Det systematiske arbeidet satte foreningen i stand til å arrangere militær-VM i på Hauglandsosen i 2013. Dette skapte videre grobunn for at ASF kunne søke om å få arrangere Yngling-VM i 2015. Uten utrettelig innsats fra Chris og Torbjørn hadde nok ikke disse store mesterskapene blitt slike store suksesser.

Torbjørn og Chris er litt som et gammelt ektepar som alltid kjekler om små og store saker, men det setter på ingen måte noen stopper for den store gjennomføringskrafen! Tvert om er «Team Guffen», bestående av de to kompisene, et av Norges beste Yngling-lag. Dette kommer da altså på toppen av alt det uselviske arbeidet de gjør for klassens beste lokalt så vel som nasjonalt og internasjonalt.

Chris og Torbjørn er rause som dagen er lang og de deler villig på all sin kunnskap om Ynglingen, uansett om det er bryggelangs eller på nettet. Yngling-miljøet i Norge har mye å takke de to for, så jeg tror nok jeg har resten av klassen med meg når jeg vil beskrive årets tildeling som fullt fortjent!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.