Informasjon fra Bærum Seilforening

KJØLBÅT: RS21 har blitt populært på sommerleiren.

Bærum Seilforening satser på ny klasse

Seilforeningen har lenge jobbet mot å satse på J/70 eller en annen moderne kjølbåt. J/70 er dessverre vanskelig tilgjengelig og vi har derfor gått til innkjøp av tre lignende båter, RS21.

Vidar Utne •  RS21-båtene har blitt finansiert med støtte av DnB, Sparebankstiftelsen, tippemidler, samt salg av Expressen seilforeningen har hatt noen år.

RS21 er en moderne kjølbåt med samme karbonrigg som J/70, en stor (40 kvm) asymmetrisk gennaker, ganske høy kjølvekt i forhold til båtens vekt og innebygget el-motor, der propellen løftes helt inn i skroget når motor ikke brukes. Båtene er bygget svært moderne, med vakuumstøp og resirkulerte plastmaterialer som forsterkning. De mangler overbygg, så det er plass til mange seilere. Layouten er spesielt utviklet for at alle ombord skal ha aktive arbeidsoppgaver og tilpasset læring i moderne seiling.

Tre båter gjør at vi kan trene mange på en gang, og ikke minst seile mot hverandre. Expressen er kjøpt av et lag som vil trene og seile regatta i Bærum Seilforening.

De tre RS 21 båtene vi har kjøpt er fem år gamle og i god teknisk stand. Alle båtene er nå på plass på Sarbuvollen. De ble først brukt på sommerleiren og opplæring av trenere og ressurspersoner er i gang. Vi arbeider med å finpusse tilbudet, men det som allerede er på plass er:

• Trening for ungdom 13-23 år – for å kvalifisere og seile ungdomsliga 

• Foreldreseiling mens barn og unge har trening 

• Seilkurs for voksne • Bedrift- og eventsailing. 

• Deltagelse på onsdags- regatta

For å bli med – sjekk ut bseil.no

Vi vil også arbeide mot et treningsopplegg mot seilsportsliga, skreddersydde kurs. På Høstcup vil vi ha et eget opplegg for båtene, trolig med matchseiling.

Båtene bookes gjennom medlemssystemet og skal kun brukes i organisert trening av medlemmer som har gjennomgått opplæring i båtene, eller på arrangementer i regi av seilforeningen. De gir et utvidet tilbud til ungdom og voksne seilere.

Båtene er ennå ikke døpt, og vi leter etter både navn og sponsorer. Dette vil være en flott mulighet for lokale bedrifter. Ta kontakt om du vil hjelpe til, eller har gode ideer.

Vi har kjøpt to av båtene fra Frelsesarmeen, som benyttet båtene til prosjektet Frisk Seilas. Vi vil samarbeide med Frelsesarmeen slik at de kan disponere båtene ved spesielle aktiviteter og arrangementer. Den tredje båten fikk vi kjøpe fra en annen seilforening. Det at vi har tre helt like båter gir oss svært gode muligheter til å jobbe målrettet og gi et godt tilbud.

Hva er en tradisjon?

Noen ganger kan det være fornuftig å endre på tradisjoner og nå rokker vi ved en gammel en. Bærum Høstcup har alltid vært arrangert første helg etter høstferien. Derfor satte noen Solo’n i halsen da vi varslet at Høstcup 2024 flyttes til 21. - 22. september – altså helgen FØR høstferien.

Bærum Seilforenings tradisjonelle Høstcup har vært arrangert siden 1950-tallet. I år har alle klassene ønsket å flytte arrangementet til siste helg før høstferien. Det er gode grunner til dette. Det kolliderer ikke med seilingens Mestrenes Mester, det kolliderer ikke for barn og unge som driver vintersport, som ofte starter opp rett etter høstferien. Det er varmere i været og den foreslåtte helgen kolliderer ikke med andre jollearrangementer.

Dette gjør også at vi kan gjennomføre dugnad og vinterklargjøring av anleggene tidligere og være bedre forberedt for vinteren

Påmelding til Høstcup – som er åpen for alle klasser – og RS21 finner du på bseil.no Så får vi se om det fortsetter som en tradisjon med Høstcup før høstferien!

Vidar Utne styreleder

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.