VINNERNE: Oslos ordfører Anne Lindboe (H) og publisher for Båtmagasinet og Seilmagasinet Ole Henrik Nissen-Lie gratulerer vinnerne av årets båt Espen Aalrud (th) med Marex 440 Gourmet Cruiser, Egil Ranvig (tv for Lindboe), med Cormate Super Utility 27 og Matti Wikholm med Linjett 39.
VINNERNE: Oslos ordfører Anne Lindboe (H) og publisher for Båtmagasinet og Seilmagasinet Ole Henrik Nissen-Lie gratulerer vinnerne av årets båt Espen Aalrud (th) med Marex 440 Gourmet Cruiser, Egil Ranvig (tv for Lindboe), med Cormate Super Utility 27 og Matti Wikholm med Linjett 39.

Vinnerne av årets båt kåret

Linjett 39, Marex 440 Gourmet Cruiser og Cormate Super Utility 27 vant hver sin klasse i Årets Båt i Norge 2024. Les juryens begrunnelser. Se video med vinnerreaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Årets båt i Norge er innstiftet av Båtmagasinet og Seilmagasinet. I juryen sitter foruten redaktørene i disse to fagbladene også Stig Hvide i Båtforbundet og en av verdens beste racerbåtførere Marit Strømøy. Prisutdelingen skjedde på åpningsdagen av Båter i Sjøen i samarbeid med Norboat. Det kåres en vinner i tre kategorier fra de båtene som er lansert i det norske markedet i løpet av forutgående år. Forut for prisutdelingen har det også vært en avstemning blant leserne, som teller som én av fem stemmer i juryen. 

Prisen består foruten heder og ære, også et innrammet bilde av båten med skiltet årets båt 2024. Båten kan heretter også smykke seg med tittelen Årets Båt 2024, og har retten til å bruke logoen og tittelen Årets Båt i sin markedsføring. I tillegg til prisen får vinnerne tilbud om gratis annonsering til en verdi av 10.000.- kroner i respektive Båtmagasinet og Seilmagasinet. Vi gratulerer! 

Årets seilbåt: Linjett 39

Vinneren av prisen Årets seilbåt representerer skandinavisk håndverk og tradisjon. Verftet bygger båter som skal vare. De har også stålkontroll over båtene de har produsert, og svært mange av dem blir ivaretatt av verftet hver vinter. Seilbåten vinner hverken på pris eller volum, men på kvalitet og gjennomtenkte løsninger. 39-foteren er en turseiler som seiler så godt at det ikke kreves mye vind for at seil velges fremfor motor. Vi gratulerer Linjett 39 med prisen Årets seilbåt.

TURSEILING: Linjett 39 imponerer på alle måter, bortsett fra prislappen. 39-foteren er en komfortabel turseiler med overbevisende seilegenskaper.

Årets dagsturbåt: Cormate Super Utility 27

Vinneren av prisen Årets dagsturbåt er en elegant kjøremaskin. Noe av det som imponerer med daycruiseren er de mange utsøkte detaljene. Her finner finner vi kevlar i alle luker og i skroget. Dette gir lavere vekt og mer styrke enn glassfiber. Produsenten har til og med laget egne kryssholt som passer perfekt på båten.

Båten kan leveres med utenbords- eller innenbordsmotor etter kundens ønske, og er god for 60 knop med Mercruiser V8 350 hestekrefters innenbordsmotor. Båten byr i tillegg på gode kjøreegenskaper, elegant design og kvalitet i alle detaljer. Cormate Super Utility 27 er vinner av årets dagsturbåt 2024. Gratulerer! 

CORMATE SUPER UTILITY 27
CORMATE SUPER UTILITY 27

Året bobåt: Marex 440 Gourmet Cruiser

Årets bobåt er foreløpig største modell i en populær båtfamilie. I en tid hvor båtproduksjonen blir stadig mer industrialisert, holder produsenten fast ved håndverksmessige tradisjoner. Båtene kombinerer funksjonell design med praktiske løsninger for båtfolk.

Som familiebåt leverer båten på produktløftet. Her kan storfamilien eller vennegjengen kose seg med god mat rundt salongbordet. Den store og åpne byssa med bardisk mot akterdekket gir en svært sosial løsning. Tre kabiner gir overnattingsplass til seks personer, og to bad er luksus. Båten er elegant, men ikke jålete. Marex 440 Gourmet Cruiser er vinner av prisen Årets Bobåt.

MAREX 440 GC
MAREX 440 GC

Se bildene fra prisutdelingen:

Oslos ordfører Anne Lindboe deler ut prisen Årets Båt til Egil Ranvig i Cormate.
Vinneren av seilbåtklassen ble LINJETT 39
Oslos ordfører Anne Lindboe, delte ut prisene til Årets Båt 2024.
Espen Aalrud i Marex var både rørt og glad over å vinne Årets Båt.
Espen Aalrud i Marex vant pris og fikk ordførerklem

.

.

.