Om bord i: Degerö 33 DS

VIND: Degerö 33 DS liker seg best når det blåser. Da seiler båten bra, mens den i lite vind er litt for underrigget.

Realt og traust sommerhus

Mange fine løsninger, realt håndverk og godt med plass; Degerö 33 DS er et lite sommerhus på 33 fot. En dekkshusbåt i denne størrelsen er i grenseland for hva som er praktisk og pent, men verftet har fått til en god løsning ved hjelp av skohorn

Publisert Sist oppdatert

Degerö 33 DS gir seg ikke ut for å være noen racer under seil, og det er den for så vidt heller ikke. Men båten seiler bruktbart, det skal den ha – spesielt når vinden friskner. Da legger den «skinka» godt nedi sjøen til vannet slikker fotrekka, og båten kløyver sjøene med tyngde og pondus. For Degerö 33 DS er ingen lettvekter, og det merkes at det er over fem tonn båt fordelt på 33 fot som forserer seg frem over de blå vover. Det går med tunge, duvende bevegelser, og i båter som seiler på denne måten, er det som regel godt å være. Den bærer seilarealet godt, og det skal frisk vind til før det er nødvendig å reve.

Litt tyngre har båten det når vinden blir lettere. Da gir kombinasjonen vekt og moderat seilareale motsatt utslag: Det innholdsrike skroget har en litt for liten «motor», og lettvindsegenskapene blir deretter. Det tar litt tid å få båten i sig, og det skal ikke for mye skvalpesjø til før den stopper opp noe. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER