Norlin 37

STABIL: Norlin 37 har et drektig skrog som gir stabilitet og forutsigbarhet.
COCKPIT: Cockpiten er arrangert og innrettet mot at to skal kunne håndtere båten uten besværlighet.
RETNINGSSTABIL: Med rattet låst seiler TILLIE nærmest seg selv, slik at Geir Aspelund får tid og ro på seg til å gjøre de justeringene han vil.
SALONGEN: I salongen er den enesjøkøya gjort om til overskap, mens den andre fortsatt er intakt.
OVERINNREDET: Det er masser av snekkerier under dekk, og i forhold til moderne båter må nok TILLIE tåle betegnelsen uverinnredet.
KARTBORD: Området rundt kartbordet er innholdsrikt og velutnyttet. Å ha mange sjekk-lister er noe skipperen har med seg fra sitt yrke som flyver.
AKTER: Lugaren akter er en stor U-formet køye, og det er rigget til le-brett slik at man kan sove til lo når båten krenger.
RIGGEN: TILLIE har kort rigg. Søster­båter kan ha en to meter høyere mast. Geir Aspelund synes båten har seil nok.

Oppkalt etter svigermor

Båten er oppkalt etter svigermor og samlivet med TILLIE har vært langt og kjært. Hun har ikke sviktet, men seilt traust og sikkert med mannskapet sitt gjennom hele ekteskapet.

Publisert Sist oppdatert

Hva er det som gjør en båt vakker? Kanskje er det noe man bare ser, allerede før man setter ord på det, fordi det samsvarer med noen naturgitte oppfatninger av proporsjoner nedfelt i oss. Jeg vet ikke. Båten som sikter seg inn på plassen ved siden av meg i Mandal gjestehavn har markert spring, lavt fribord og et beskjedent overbygg. Det er noe umiddelbart harmonisk over linjene, og straks jeg har tatt imot fortampen må jeg spørre hva slags båt dette er. Norlin 37, er svaret.

Og det overrasker ikke, for straks dukker det opp bilder av andre vakre Norlin-båter som Sweden Yachts, Najader, og en mengde andre kjente båter som Peter Norlin har rukket å designe: Albin-båter som Albin Nova, Gambler, Omega og Scampi med enda flere. Og denne båten, som, såvidt jeg vet, er den eneste som bærer hans eget navn, må jo være en veldig bra båt, tenker jeg.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER