Om bord i: Ro 330

Rask i linjene, rund i formene

Ro 330 er en rask båt som kan gjøre de sprekeste 33- foterne rangen stridig på banen. At Ro 330 også er rund i formene gjør båten til vennligheten selv å seile.

Publisert Sist oppdatert

Vi har forsøkt å gjøre linjene lange og spanterissene runde, slik at nedkrengningen av båten skal være jevn. Det gjør den vennlig og snill, slik at du ikke skal få noen overraskelser når vinden øker og båten krenger.

Forklaringen kommer fra konstruktøren Inigo Toledo i firmaet Barracuda Yacht Design i Spania. De har tegnet Ro 330, som her i Norge sannsynligvis er like ukjent som designfirmaet Barracuda. Enhver seilinteressert spanjol vil imidlertid nikke gjenkjennende til navnene, for verftet, Ronautica, er Spanias største når det gjelder serieproduserte seilbåter. Sannsynligvis vil den seilinteresserte spanjolen også kunne fortelle at bak verftet, som ble etablert i Vigo nord i Spania, står de fem seilkjente brødrene Andrade og at verftet ble stiftet i 1987. Til å begynne med bygde de jollen Vaurien, som to av brødrene ble verdensmestre i, Optimist, 470 og Soling, hvoretter de utviklet sin egen havseiler-modell, Ro 300. Navnet Ro har for øvrig sitt utspring i at alle brødrene har fornavn som starter på «Ro».

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER