LITEN, STOR BÅT: First Class 8 er rask, har mange trimmuligheter og er en rimelig og god plattform for de som virkelig ønsker å lære å seile.

Rask, robust og rimelig

First Class 8 var den «hotte» entype­klassen fra sent 1980-tall, inntil 11MOD og Melges 24 tok over. Nå er det en skambillig, planende båt som også har overnattingsmuligheter.

Publisert Sist oppdatert

– Hvordan lager du en båt som er både vakker, komfortabel, vinner regattaer og er produsert til riktig pris? Slik lød den utfordrende oppgaven Beneteau-hjernene og den nylig utnevnte styrelederen Annette Roux sto ovenfor på slutten av 1970-tallet. Dette skriver Beneteau selv i en artikkel fra 2022, hvor verftet ser tilbake på 45 år med «First». 

Den første het simpelthen «First», og ble lansert i 1977. Siden har verftet produsert 70 forskjellige modeller fra 14 til 53 fot under samme typenavn. Den seneste er First 36, tegnet av Sam Manuard. Mange vellykkede konstruksjoner ble tegnet under begrensing av ulike måleregler, og en håndfull ble til under friheten av entype, derav First Class 8, som ble lansert i 1982. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER