BEST: Vinnerbåter fotografert fra sølvvineren Dehler 42 «Sheep Dip» med Kjetil Knudsen til rors.

– Starten på en tradisjon i Bergen

Bergen Seilforening vil skape regattaen for kjølbåter på Vestlandet, og savner båter fra Stavanger området og Nord-Vestlandet.

Publisert

– Bergen Race Weekend 2024 er vel gjennomført, det var 19 påmeldte båter hvorav 17 stilte til start, forteller Espen Eriksen i Bergen Seilforening. Tilbakemeldingene fra seilerne var gode, og det ble satt stor pris på en slik regatta på Vestlandet. Vi vil derfor i 2025 arrangere Bergen Race Weekend igjen, derfor vi har satt opp en vandrepremie – og vil da arrangere denne regatta helgen på våren. Vi håper og tror, at det er flere seilere på Vestlandet fra Stavanger i Sør til Kristiansund i Nord, som kan tenke seg å være med å delta på dette, kanskje i kombinasjon med Shetland Race 2025, forteller arrangøren.

Det ble seeil NorRating både med fullt mannskap og shorthanded, og det var klassen med fullt mannskap som trakk båter. 11 av båtene var fra Bergen Seilforening. Seilingen gikk over to dager.

SPREDNING: Det deltok båter fra 26 fot til 43 fot.
ARRANGØR: Espen Eriksen fra Bergen Seilforening står bak den nye satsningen.
BANE: Det ble seilt langdistanse lørdag og tre pølsebaner søndag.

Baneseilas lørdag

 Lørdag ble det gjennomført distanse seilas med start Bjelkarøy med babord vending på Marsteinen fyr deretter inn i Møgster bassenget, gjennom Austevoll med passering mellom Krossund og Ståløy med målgang Bjelkarøy. Seilasen bød på kryss, slør og mye sjø i havet for deretter å by på en flott lens inn mot mål. Det ble rapportert om hastigheter mellom 11,5 og 13,7 knop på lens, mot mål.

 Lørdagen ble avsluttet med seilerfest og premieutdeling og det var totalt 60 gjester til middag og sosialt på kvelden.

VINNER: Ola Mathias Jr Johannessen med mannskap i X-35 «StjerneBris» ble suverene vinnere av Bergen Raceweekend med bare førsteplasser.
GENNAKER: Bra fart på «Sheep dip» .
VANDREPOKAL: Bergen Raceweekend arrangeres også til neste år, men da før sommeren. Vandrepokal er satt opp.

Tre pølsebane seilaser søndag

Det ble en vindfull og fuktig dag på sjøen med bane mellom Bjelkarøy og toppmerke vest av Blia.

Kniving på start og ved toppmerke der skippere og mannskap virkelig fikk bryne seg på vær, vind og strøm forhold som bidro til spennende «fighter» og resultater.