38 døgn i en kullfiberhule

I november starter Vendée Globe. Denne filmen fra The Ocean Race gir et godt innblikk i hva dette handler om.

Publisert

IMOCA Globe Series har publisert en fil fra tredje etappe i The Ocean Race hvor vi følger «Biotherm». Tredje etappe gikk fra Cape Town i Sør-Afrika til Itajaí i Brazil. Etappen gikk over Det Indiske hav, Stillehavet, rundt Kapp Horn, og opp Sør-Atlanterhavet. De seilte 12 750 nautiske mil.

Filmen viser fantastiske klipp fra seiling under røffe forhold. Den viser også dronebilder som tydelig viser hvordan disse raske båtene oppfører seg i Sørishavet.

Forfulgt av problemer

Alt rett etter start røk båtens løygang, og de måtte tilbake å reparere. Underveis oppdaget de lekkasje, og måtte bruke mye tid på å øse. Det ble også oppdaget sprekker i skroget som måtte lamineres. Videre spjæra seil, og elektronikken gikk i sort. Også systemet for å kante kjølen sviktet, så dette måtte gjøres manuelt.

«Biotherm» ble nummer fire på denne etappen, og nummer tre totalt. 

3. ETAPPE: Videoen viser livet om bord på den hardeste etappen under The Ocean Race.
IMOCA: «Biotherm» var den letteste av IMOCA-båtene som deltok i The Ocean Race. Båten er konstruert av Guillaume Verdier og bygget av Persico i italia. Den ble sjøsatt i August 2022.

Fire seilere pluss mediamann

Filmen gir et godt innblikk i hva som kreves av å seile en slik etappe. Den viser matlaging, vaktskift, mekking og spying. Skipper Paul Meilhat har med seg engelske Sam Davies og Damien Seguin som mangler en hånd. Alle disse tre blir nå konkurrenter i Vendee Globe, med hver sin båt. Fjerdemann er Anthony Marchand. Han er skipper på Ultime «Actual Ultime 3», trmaranen som ble bygget som «Macif» og holder verdensrekorden rundt jorda solo.

Tøffere alene

I The Ocean race var det fire personer som delte oppgavene på en etappe over 38 døgn. Under Vendee Globe må seilerne gjøre alt alene, og det under en regatta på pluss minus 80 døgn.

Vendée Globe starter 10. november med rekord mange deltagere. På startstreken vil det være 40 båter. 14 av disse er ikke franske.