Informasjon fra Bodø Seilforening

Fra flott sommer til aktiv høst

Her i nord har vi blitt godt kjent med solen og det øvre sjiktet av gradestokken denne sommeren. Solen og finværet er ikke lenger en sjelden gjest, men en god venn som visst ikke blir lei av å besøke oss.

Arne Opheim, leder Bodø SF • Så også da høstsesongen ble sparket i gang her i Bodø 13. august, med en uhøytidelig regatta/turseilas med innlagt kaffepause ved Skipsholmen rett utenfor byen. Strålende. sol, 25 varmegrader og 4-5 sekundmeter vind fikk deltakerne med seg denne ettermiddagen.

Turseilaser

Helgen 24. - 25. august arrangerer Bodø Seilforening en ren turseilas til Krokholmen i Gildeskål, sør for Bodø. Her er det fokus på tur og sosialt samvær. Seilforeningen har reservert gjestebryggen og et bryggehus for arrangementet. Bodø Rigg og Seil AS vil holde foredrag om sjekk og vedlikehold av rigg for de fremmøtte. Vi håper på god deltakelse. Da dette er en lavterskel turseilas er vi også spente på om vi får se noen nye fjes på Krokholmen.

Fredag 20. september starter årets Fjordomseiling. Her i nord kan været sent i september variere, fra nesten sommerlige tilstander til ganske rufsete. Ruten settes derfor ikke før vi nærmer oss startdato. Dersom værgudene er med oss blir det tur over Vestfjorden til Henningsvær, og i tillegg mest sannsynlig en overnatting i Helnessund, eventuelt i Sørvågen i Lofoten. Også dette arrangementet er en turseilas, og både Krokholmen og Fjordomseiling er åpen for seilere som ikke er medlemmer av seilforeningen.

Regattaer

Foruten den ukentlige tirsdagsserien arrangerer Bodø Seilforening flere regattaer utover høsten. Blant annet står Mixed Double og Nattseilas på programmet.

Seilsportmiljøet i Bodø blomstrer

Ved inngangen til 2024 besluttet styret i foreningen, til tross for laber aktivitet, å satse videre på seilsport med J80. Dette har vist seg å være en god investering. Seilsportmiljøet i Bodø har i år hatt en meget fin utvikling, med økt aktivitet og økt medlemsmasse. Utviklingen må i stor grad tilskrives nye ildsjeler i seilsportgruppa. I tillegg til klubbens to J80 har det nå tilkommet en J80 i privat eie. I en tid der mange frivillige organisasjoner opplever dalende medlemstall er dette en svært gledelig utvikling.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.