Göteborg
DOCKSPOT: Hvor er båtene? Lørdag i starten ab juli i Lilla Bommen i Göteborg.

Hvor er båtene?

Nesten to ukers ferie i halvfulle havner både i Sverige og Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Det er god plass i havnene der vi har vært, overraskende god plass. Seilturen startet ondag 25. juli hvor kursen gikk sydover mot Uddevalla, innenfor Orust i Bohuslän. Uddevalla er ingen vakker by, men var starten på Bohusracet, skandinavias største shorthandregatta med nesten 200 båter. Etter å ha seil 180 nautiske mil, ut mot Marstrand, opp til Hvaler, og i mål i Smögen, mend rundinger i både Fjällbacka og Strömstad, fikk vi god oversikt over båttrafikken. 

Smögen for oss selv

Det er få båttursister i slutten av juni. Det vet arrangørene av Bohusracet, for det er satt av plass til alle deltagerbåtene. Nesten 200 båter var ingen problem, og det var heller nesten ingen andre båter i den populære havna, enn regattabåtene. 

SMÖGEN: Fult, men nesten 200 av båtene hadde seil Bohusracet.
KÄRINGÖEN. Mens det regnet over land, var det sol på Käringöen i forrige uke.
IDYLL: Hyppeln syd for Marstrand er verdt et besøk.

 

Populære havner

Etter Smögen startet ferien på alvor. Vi gikk til naturhavnen Rammen, like innenfor Smögen. Der fant vi kun tre andre båter. Neste stopp var Käringöen. Der lå det kun båter på innsiden av moloen. Videre til Åstol, også god plass. Derretter krysset vi Kattegatt. Jeg har aldri opplevd så få båter i Vesterhavn på Læsø, men så var det heller ikke badetempereatur. 

Tilbake til Sverige

Fredag var vi tilbake i Sverige, og havnet tilfeldigvis på Styrsö, rett sydvest for Göteborg. Lørdag var vi i Lilla Bommen i Göteborg, midt i sentrum. Det var overfyldt med folk på Liseberg, men få båter i havna. Mange plasser var reservert til Dockspot, og det er kanskje grunnet til at båtene ikke fant veien inn. Havna var langt fra halvfull. 

Så seilte vi til idylliske Hyppeln, som bør oppleves. Her var det ganske mange båter når vi kom søndag ettermiddag, men de fleste gikk, sannsynligvis svesnker som var på helgtur. Nå er det god plass i havnen igjen.