Vår egen bruktbåtutstilling på Håøya

Det er alltid mye interessant å se på en brygge. Vi havnet i Tåjebukta på Håøya i helgen under test av brukte båter, og fant mye å kommentere.

Publisert

SEILmagasinet og Båtmagasinet testet brukt seilbåt mot brukt motorbåt denne helgen. Målet er å finne ut hva som gir mest for pengene, og hva som skiller en motorbåt fra en seilbåt i bruk. Redaksjonen fra SEILmagasinet hoppet om bord i en Nimbus 30S og redaksjonen fra Båtmagasinet, sammen med eieren av Nimbusen seilte X-362 Sport. Begge båtene er Skandinaviske kvalitesbåter fra 2000-tallet som på bruktmarkedet ligger under en million kroner.

Saker om bruktbåt

Testen av seilbåt mot motorbåt vil resultere i flere saker og videoer vi kommer til å publisere i tiden fremover. Vi har tidligere testet seilbåt mot motorbåt, den gangen to nye båter. i 2008 testet vi Oceanis 46 mot Monte Carlo 37, begge båter fra Beneteau, båter som den gang koster rundt to millioner kroner nye. 

Bruktbåtmodus

Brygga i Tåjebukta på Håøya i helgen ble like interessant som en båtutstilling, sett med øyene fra en seiler i bruktbåtmarkedet. Det var godt med båter for å være en litt kjedelig september helg, rent værmessig, med skyer og lite vind. Båtene på brygga er typisk for norsk båtliv, båter som gir glede og opplevelser i begge ender av sommeren.

Flere av båtene vi så langs brygga vekker minner. Minner fra tester vi tidligere har gjort, eller båter vi har omtalt.

.

.

Sjekk ut vårt testguide

SEILmagasinet har samlet våre historiske tester i et lett søkbart arkiv. Det er en gullgruve om du søker etter bruktbåter. Våre tester kan gi en verdifull kompetanse når du vurderer ulike modeller. 

SEILmagasinets testarkiv

.

.